Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

over het programma

Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans. Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. 

over Femke van der Laan

Femke van der Laan is onder andere journalist, columnist en schrijver. Ze schreef een wekelijkse column voor Het Parool.

In 2019 verscheen haar boek Stad vol ballonnen en in 2022 volgde Aan de randen van de dag. Ook werkte Van der Laan als programmamaker en eindredacteur bij de NTR en maakte ze een podcast voor De Bezige Bij. 

Sinds september 2022 presenteert Femke maandag tot en met donderdag Nooit Meer Slapen.

over Lotje IJzermans

Lotje IJzermans begon haar VPRO-carrière in muziekprogramma’s als Nozems a Gogo en Villa 65 op de radio, en Lola da Musica op televisie. Ze schreef scenario’s voor televisiefilms en de speelfilm A Long Story.

Later werd zij presentator en eindredacteur van het dagelijks cultuurprogramma De avonden, en creëerde ze Nooit Meer Slapen, waar ze tot en met 2018 de eindredactie over voerde. De laatste jaren presenteerde zij de muziekpodcast Psychocandy, en deed ze eindredactie van verschillende televisieprogramma’s waaronder De kracht van de kringloopwinkel en Sander en de kloof

Sinds januari 2021 is IJzermans terug bij haar grote liefde: de microfoon in de radiostudio. Iedere vrijdagnacht presenteert zij Nooit Meer Slapen.

colofon

presentatie Femke van der Laan (maandag-donderdag) & Lotje IJzermans (vrijdag)

eindredactie Paula van den Elsen

producer Silvy Broeren

productie & radioregie Vivian Vrolijk

redactie Inge ter Schure, Maartje Willems, Yuki Kho, Irene Houthuijs, Jonathan Maas, Ralph-Hermen Huiskamp, Mira Zeehandelaar

contact

E-mail
nooitmeerslapen@vpro.nl

Postadres
VPRO Nooit Meer Slapen
Postbus 11
1200 JC Hilversum

Telefoonnummer
088-2058911