Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

over het programma

Pieter van der Wielen ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans. Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. 

over Pieter van der Wielen

Pieter van der Wielen studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte vervolgens als radiojournalist voor de NPS, NOS, NCRV, Teleac en VPRO.

In 2004 werd Van der Wielen presentator van het wetenschappelijke programma Hoe?Zo! Op Radio 1 presenteerde hij Labyrint en Met het oog op morgen.  Hij was op televisie te zien in Dat kan beter, de nieuwsrubriek Noorderlicht NieuwsVoorbij Kopenhagen en Goudzoekers van de VPRO. In de zomer van 2020 presenteerde hij de talkshow Op1 samen met Nadia Moussaid.

Van der Wielen is de presentator van Nooit Meer Slapen vanaf het begin in januari 2014, aanvankelijk vijf dagen per week, inmiddels van maandag tot en met donderdag. In 2015 won hij voor de presentatie van dit programma de Zilveren Reismicrofoon.

over Lotje IJzermans

Lotje IJzermans begon haar VPRO-carrière in muziekprogramma’s als Nozems a Gogo en Villa 65 op de radio, en Lola da Musica op televisie. Ze schreef scenario’s voor televisiefilms en de speelfilm A Long Story.

Later werd zij presentator en eindredacteur van het dagelijks cultuurprogramma De avonden, en creëerde ze Nooit Meer Slapen, waar ze tot en met 2018 de eindredactie over voerde. De laatste jaren presenteerde zij de muziekpodcast Psychocandy, en deed ze eindredactie van verschillende televisieprogramma’s waaronder De kracht van de kringloopwinkel en Sander en de kloof

Sinds januari 2021 is IJzermans terug bij haar grote liefde: de microfoon in de radiostudio. Iedere vrijdagnacht presenteert zij Nooit Meer Slapen.

colofon

presentatie Pieter van der Wielen (maandag-donderdag) & Lotje IJzermans (vrijdag)

eindredactie Paula van den Elsen

producer Silvy Broeren

productie & radioregie Vivian Vrolijk

redactie Inge ter Schure, Maartje Willems, Yuki Kho, Irene Houthuijs, Jonathan Maas, Ralph-Hermen Huiskamp, Mira Zeehandelaar

contact

E-mail
nooitmeerslapen@vpro.nl

Postadres
VPRO Nooit Meer Slapen
Postbus 11
1200 JC Hilversum

Telefoonnummer
088-2058911