Nooit meer slapen

Met o.a. Ann Demeester, Maartje Wortel en The Wolf of Wall Street

Nooit meer slapen

Met o.a. Ann Demeester, Maartje Wortel en The Wolf of Wall Street

Ann Demeester begint in februari als directeur van het Frans Hals Museum en De Hallen. Wat zijn haar eerste plannen voor de twee Haarlemse musea? Daarna o.a. schrijfster Maartje Wortel over haar derde boek 'IJstijd' en we gaan met Jort Kelder naar 'The Wolf of Wall Street', de nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ann Demeester

vanaf 00:02:05

Ann Demeester is helemaal klaar voor de nieuwe uitdaging, zegt ze. Officieel begint ze per februari als directeur van het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem, maar deze maand is ze al regelmatig in Haarlem om zich op haar nieuw functie voor te bereiden. De in België geboren Demeester is nu nog directeur van De Appel, het internationale instituut voor hedendaagse kunst in Amsterdam, waar ze sinds 2006 aan verbonden is. Pieter van der Wielen praat met Ann Demeester over haar drijfveren, de relevantie van kunst en de eerste plannen voor de twee Haarlemse musea.

The Wolf of Wall Street

vanaf 01:12:09

'The Wolf of Wall Street', de nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese, is het waargebeurde verhaal over de scrupuleuze beurshandelaar Jordan Belfort. Op zijn 26e verdiende hij bijna een miljoen dollar per week. Zijn firma verkocht waardeloze aandelen en maakte absurde winsten. Kon dit door de naïviteit van zijn cliënten of omdat het systeem waarin hij werkte dit soort boeven aantrekt? Floortje Smit bespreekt de film met journalist Jort Kelder.

Maartje Wortel over IJstijd

vanaf 01:40:14

'IJstijd', zo heet het derde boek van schrijfster Maartje Wortel. Hoofdpersoon van de roman is de dertiger James Dillard, die al eerder een personage was in haar roman 'Half mens'. Hoe bepaal je wie je bent? Doe je dat eigenlijk wel zelf? 'IJstijd' beschrijft het liefdesverdriet van James Dillard en zijn zoektocht naar een zinvol bestaan. Tjitske Mussche ontmoette Maartje Wortel in een van de huizen van haar hoofdpersoon: het Amstel Hotel in Amsterdam.