Nooit meer slapen

met o.a. Afscheid van de Maan, Ingmar Heytze en Minyeshu

Nooit meer slapen

met o.a. Afscheid van de Maan, Ingmar Heytze en Minyeshu

Regisseur Dick Tuinder over zijn nieuwe en ietwat biografische film 'Afscheid van de Maan'. Dichter Ingmar Heytze vertelt over 'De veertig van Heytze', een keuze uit alle poëzie die hij heeft gelezen. En we ontmoeten de Ethiopische zangeres en danseres Minyeshu n.a.v. haar album 'Black Ink'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Afscheid van de maan

vanaf 00:02:42

Rotterdam staat vanaf morgen weer in het teken van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). 'Afscheid van de Maan' is een van de weinige Nederlandse films die er worden vertoond. Deze speelfilm speelt zich af in 1972 en begint bij de laatste man die de maan verlaat, een markering van het einde van een tijdperk van optimisme en vooruitgang. De bewoners van een flat in Nederland staan voor een soortgelijk punt om afscheid te nemen van de verwachtingen van het leven. Pieter van der Wielen praat met regisseur Dick Tuinder over zijn nieuwe en ietwat biografische film.

Minyeshu

vanaf 01:13:26

Het Nederlands Blazersensemble moet Afrikaans gaan swingen. Komende week staan ze op het podium met artiesten uit Kenia, Senegal en Ethiopië. Uit dat laatste land komt de Ethiopisch-Nederlandse zangeres en danseres Minyeshu. Ze bracht drie maanden geleden een nieuw album uit: 'Black Ink' en vanmiddag repeteerde ze met het Nederlands Blazersensemble. Botte Jellema was daar bij.

Heytze

vanaf 01:39:40

'De veertig van Heytze', een ultieme keuze uit alle poëzie die Ingmar Heytze heeft gelezen. Het zijn gedichten die volgens de dichter 'soms zo mooi zijn dat ik weet dat ik het nooit zal kunnen, soms zo vreemd dat het me uitdaagt om zelf zoiets te proberen, soms zo herkenbaar dat ik bijna vergeet dat ik het niet zelf geschreven heb.' Tjitske Mussche zocht hem op, en hoorde dat het idee voor dit boek bij John Lennon vandaan kwam...