Nooit meer slapen

Met o.a. Aynouk Tan, 'Vlucht naar Syrië en P.F. Thomése

Nooit meer slapen

Met o.a. Aynouk Tan, 'Vlucht naar Syrië en P.F. Thomése

Komende vrijdag gaat de twintigste editie van de Amsterdam Fashion Week van start. Modejournalist en stijlicoon Aynouk Tan geeft haar visie op mode en performance. Verder o.a. radiomaker Okke Ornstein over zijn documentaire 'Vlucht naar Syrië' en schrijver P.F. Thomése n.a.v. de theateruitvoering van 'Schaduwkind'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Amsterdam Fashion Week volgens Aynouk Tan

vanaf 00:00:00

Komende vrijdag gaat de twintigste editie van de Amsterdam Fashion Week van start. Het vieren van Nederlands modetalent, het slaan van een brug tussen creativiteit en commercie en het zoeken naar internationale aansluiting, dat is waar Amsterdam Fashion Week voor staat. In het eerste uur is modejournalist en stijlicoon Aynouk Tan te gast. Met haar ‘outrageous’ outfits is ze elk jaar weer de meest gefotografeerde bezoeker van het mode-evenement. Pieter van der Wielen praat met Aynouk Tan over de aankomende modeshows, de randprogrammering en haar visie op mode en performance.

Amsterdam Fashion Week volgens Aynouk Tan

vanaf 00:02:46

Komende vrijdag gaat de twintigste editie van de Amsterdam Fashion Week van start. Het vieren van Nederlands modetalent, het slaan van een brug tussen creativiteit en commercie en het zoeken naar internationale aansluiting, dat is waar Amsterdam Fashion Week voor staat. In het eerste uur is modejournalist en stijlicoon Aynouk Tan te gast. Met haar ‘outrageous’ outfits is ze elk jaar weer de meest gefotografeerde bezoeker van het mode-evenement. Pieter van der Wielen praat met Aynouk Tan over de aankomende modeshows, de randprogrammering en haar visie op mode en performance.

Vlucht naar Syrië

vanaf 01:12:38

Radiomaker Okke Ornstein is kort voor de kerst met een hulpgoederentransport mee gereisd naar Syrië om verslag te doen van de eerste humanitaire vlucht vanuit Nederland naar het door oorlog verscheurde land. Floortje Smit sprak met Okke Ornstein over zijn documentaire 'Vlucht naar Syrië', die op 19 januari om 21.00 uur op Radio 1 wordt uitgezonden.

Schaduwkind

vanaf 01:41:37

Een verhaal van zoeken naar betekenis, begrip en houvast na alles wat hem is overkomen. Schrijver P.F. Thomése vertelt over de theateruitvoering van 'Schaduwkind', het gelijknamige boek dat hij schreef na de dood van zijn dochtertje. Gitariste en componiste Corrie van Binsbergen schreef een muzikaal scenario, geïnspireerd op het boek. Anton de Goede bezocht de voorstelling en sprak daarna met Thomése.