Nooit Meer Slapen

met o.a. Toren C, stripmaker Fred de Heij en Sputnik Photo

Nooit Meer Slapen

met o.a. Toren C, stripmaker Fred de Heij en Sputnik Photo

Maike Meijer en Margôt Ros blikken vooruit naar de nieuwe reeks van 'Toren C', uiteraard weer met gênante humor en veel verschillende karakters. En in de weekserie vertelt schrijver en financieel-economisch journalist Roel Janssen over hoe de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog goud uit Nederland roofden. In het tweede uur een gesprek met stripmaker Fred de Heij, volgens de jury van de stripschapsprijs een ‘stripmaker van internationale allure’. Verder bespreekt Tim den Besten de wereld van de populaire cultuur, leest schrijver Thomas van Aalten een tekst geïnspireerd door de actualiteit en doen we verslag van de opening van de tentoonstelling van Sputnik Photo in het vernieuwde Fotodok.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Maike Meijer en Margot Ros: nieuw seizoen Toren C

vanaf 00:02:42

Die gênante humor, de verschillende karakters en een kantoorhel van dertien verdiepingen: 'Toren C' komt terug! De absurdistisch komische televisieserie van de VPRO werd in het najaar van 2008 voor het eerst uitgezonden. Actrices Maike Meijer en Margôt Ros spelen de meeste rollen zelf, wat resulteert in ongeveer veertig typetjes. De nieuwe serie begint op 17 maart. Samen met Pieter van der Wielen blikken Maike Meijer en Margôt Ros vooruit naar de nieuwe reeks.

Fred de Heij, stripmaker van internationale allure

vanaf 01:13:33

Volgens de jury van de stripschapsprijs is Fred de Heij (o.a. Pulpman) een ‘stripmaker van internationale allure’. Op acht maart krijgt hij de belangrijke stripprijs tijdens de stripdagen in Gorinchem. De Heij heeft bovendien net een nieuw boek uit: 'Peking – oorlog in een diplomatenwijk'. Het is een mengvorm van getekende strip en historische foto’s en documenten. Floortje Smit zocht de stripmaker op.

Sputnik Photo in het vernieuwde Fotodok

vanaf 01:43:48

Door hun veelzijdige aanpak en met niet aflatende nieuwsgierigheid toon Sputnik Photo altijd net de andere kanten van geografische gebieden en hun bewoners dan de bekende clichés uit media of andere bronnen. Meestal werken zij om de hoek: in Wit Rusland, de laatste dictatuur van Europa of in EU buurland Oekraïne. Inge ter Schure doet verslag van de opening van de overzichtstentoonstelling van het Oost-Europese fotografencollectief in het vernieuwde Fotodok in Utrecht.