Nooit Meer Slapen

met o.a. kunstenaars Paulien Oltheten en Viviane Sassen en Wie was Hans Boslowits?

Nooit Meer Slapen

met o.a. kunstenaars Paulien Oltheten en Viviane Sassen en Wie was Hans Boslowits?

Paulien Oltheten geeft in haar werk een vernieuwende en verrassende wending aan (straat)fotografie. Er wordt momenteel werk van haar getoond in het Stedelijk Museum. Pieter van der Wielen vraagt Paulien Oltheten naar de totstandkoming van haar werk. En we spreken Viviane Sassen, een van de meest toonaangevende fotografen van dit moment, bij het inrichten van haar tentoonstelling 'UMBRA'. Verder in het tweede uur een bijdrage van schrijver Thomas van Aalten, die zich nog eenmaal door het nieuws laat inspireren, en filmjournalist Gerhard Busch bespreekt het aanbod van de internationale cinema. Ook gaan we op bezoek bij journalist Igor Cornelissen naar aanleiding van zijn boek 'Wie was Hans Boslowits?'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De (straat)fotografie van Paulien Oltheten

vanaf 00:30:48

Jonge kunstenaars Paulien Oltheten en Anouk Kruithof geven in hun werk een vernieuwende en verrassende wending aan (straat)fotografie. Oltheten reist over de wereld met haar camera en fotografeert mensen in de openbare ruimte. Met een scherpzinnig oog, onthult Oltheten de betekenis van hun dagelijkse routines. Van haar wordt momenteel werk getoond in het Stedelijk Museum. Pieter van der Wielen vraagt Paulien Oltheten naar de totstandkoming van haar werk.

Wie was Hans Boslowits?

vanaf 01:14:58

Igor Cornelissen slaagde er in, na veel spitwerk, waardevolle achtergronden van Gerard Reves debuut 'De ondergang van de familie Boslowitz' te achterhalen. Deze speurtocht naar de joodse hoofdpersoon van Reves debuut roept een heel leven van vooroorlogse solidariteit, communisme en armoede op. Anton de Goede gaat op bezoek bij de journalist naar aanleiding van zijn boek 'Wie was Hans Boslowits?'.

Het spel met schaduw van Viviane Sassen

vanaf 01:44:12

Morgen opent in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam de tentoonstelling 'UMBRA' van Viviane Sassen, een van de meest toonaangevende fotografen van dit moment. Speciaal voor het museum maakte zij een serie nieuwe werken, waarin het voor haar kenmerkende spel met schaduw centraal staat. Deze serie vult Sassen aan met niet eerder naar buiten gebrachte beelden uit haar archief. Tjitske Mussche spreekt met de fotografe bij het inrichten van de tentoonstelling.