Nooit Meer Slapen

met o.a. Corrie van Binsbergen, de biografie van Philip Roth en Michiel Bakker

Nooit Meer Slapen

met o.a. Corrie van Binsbergen, de biografie van Philip Roth en Michiel Bakker

Corrie van Binsbergen is vanaf 20 april te zien in het muzikale poëzieprogramma 'Hemels en vergeefs' met Toon Tellegen waar gedichten en dierenverhalen centraal staan. Ze vertelt onder meer over dit nieuwe project. Verder bespreekt schrijver en Roth-kenner Peter Buwalda de biografie van de Amerikaanse schrijver Philip Roth die deze week is uitgekomen. En we doen verslag van de voorstelling Marcus Bakker. Kleinzoon Michiel Bakker bekijkt het leven en werk van zijn opa. Tussendoor leest schrijfster Elke Geurts een tekst die door het nieuws is geïnspireerd en we besteden aandacht aan het in 'Vrij Nederland' gepubliceerde artikel van Jamal Ouariachi, met de titel: 'Vrouwen, leg de lat eens hoger! (de parttime-mentaliteit van vrouwen in de Nederlandse literatuur)'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het muzikale poëzieprogramma van Corrie van Binsbergen

vanaf 00:02:48

Corrie van Binsbergen is gitariste, componiste en artistiek & zakelijk leider van 'Stichting Brokken', waarmee ze bijzondere projecten initieert, zoals de serie 'Schrijvers in Concert', een combinatie van muziek en literatuur, met onder meer Remco Campert, Kees van Kooten, P.F. Thomése en Ramsey Nasr. Zo is ze vanaf 20 april te zien in het muzikale poëzieprogramma 'Hemels en vergeefs' met Toon Tellegen. Pieter van der Wielen praat met Corrie van Binsbergen.

Peter Buwalda over de biografie van Philip Roth

vanaf 01:12:53

Philip Roth schrijft veelal over de Joodse identiteit en de politieke cultuur in de Verenigde Staten. Hij werd met name beroemd door de seksueel revolutionaire roman 'Portnoy's Complaint'. Deze week is de biografie van de Amerikaanse schrijver uitgekomen. Wie is deze man die elk jaar genoemd wordt als de kanshebber op de Nobelprijs voor literatuur? Schrijver en Roth-kenner Peter Buwalda bespreekt de biografie met Maarten Westerveen.

Het leven en werk van Marcus Bakker

vanaf 01:44:59

Marcus Bakker was prominent lid van de 'Communistische Partij van Nederland' (CPN). Na de oorlog was hij redacteur (en later hoofdredacteur) van het dagblad 'De Waarheid', voorzitter van het 'Algemeen Nederlands Jeugd Verbond', en vanaf 1946 ook partijbestuurder. Ook was hij de grootvader van theatermaker Michiel Bakker. In de voorstelling bekijkt de kleinzoon het leven en werk van zijn opa. Botte Jellema doet verslag van de voorstelling.

advertentie