Nooit Meer Slapen

met o.a. Geerten Meijsing, Hisko Hulsing en Kill Your Darlings

Nooit Meer Slapen

met o.a. Geerten Meijsing, Hisko Hulsing en Kill Your Darlings

Geerten Meijsing vertelt over zijn uitgave 'Boedelbeschrijving', welke zeer persoonlijke dagboeknotities van Meijsing bevat en inzicht geven in de worsteling van de schrijver met zijn werk, depressies, drank en de liefde. En we praten met Hisko Hulsing, een van de meest succesvolle Nederlandse animatiefilmmakers van dit moment. Dit jaar zit hij in de jury van het 'Holland Animatie Film Festival'. Verder leest schrijver Joris van Casteren een tekst die door de actualiteit is geïnspireerd. Ook bezoeken we de film 'Kill Your Darlings' met Ginsberg-kenner Joep Bremmers.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Persoonlijke dagboeknotities van Geerten Meijsing

vanaf 00:02:39

Geerten Meijsing wordt gerekend tot een van de belangrijkste levende Nederlandse schrijvers. Hij werd bekend met romans als 'Veranderlijk en wisselvallig', 'Tussen mes en keel' en 'Dood meisje'. De uitgave 'Boedelbeschrijving', die in een gelimiteerde oplage verschijnt, bevat zeer persoonlijke dagboeknotities van Meijsing en geven inzicht in de worsteling van de schrijver met zijn werk, depressies, drank en de liefde. Pieter van der Wielen praat over die worstelingen met Geerten Meijsing.

Hisko Hulsing over het Holland Animatie Film Festival

vanaf 01:13:05

Tot zondag wordt het Holland Animatie Film Festival (HAFF) in Utrecht gehouden. Hisko Hulsing zit dit jaar in de jury. Hij is een van de meest succesvolle Nederlandse animatiefilmmakers van dit moment. Met zijn 'Junkyard' won hij maar liefst op 22 festivals wereldwijd. Hij tekent niet alleen, maar schildert ook de achtergronden, schrijft het verhaal, regisseert en componeert de muziek voor zijn films. Emmie Kollau spreekt met Hulsing.

Kill Your Darlings door de ogen van Joep Bremmers

vanaf 01:46:17

Allen Ginsberg, Jack Kerouac en William Burroughs ontmoetten elkaar in 1944, op Columbia University. Een vriend van hen, Lucien Carr, vermoordde in dat jaar David Kammerer. Dat zijn de feiten. In 'Kill Your Darlings' reconstrueren regisseur John Krokidas en scenarist Austin Bunn de gebeurtenissen die leidden tot zowel de 'New Vision' van de latere 'Beats' en de moord. Floortje Smit bezoekt de film met Ginsberg-kenner Joep Bremmers.

advertentie