Nooit Meer Slapen

met o.a. Herman Brusselmans, Sam Drukker en True Detective

Nooit Meer Slapen

met o.a. Herman Brusselmans, Sam Drukker en True Detective

De Vlaamse schrijver Herman Brusselmans vertelt over zijn (inmiddels) 65ste boek 'Poppy en Eddie'. En we gaan op atelierbezoek bij Sam Drukker, wiens portretten zijn te zien in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Verder becommentarieert schrijfster Franca Treur het nieuws en proberen we het succes te verklaren van de nieuwe HBO-serie True Detective. Ook bericht Anton de Goede over de hoogleraar politicologie in ruste Meindert Fennema die onlangs een roman schreef.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De nieuwe roman van Herman Brusselmans

vanaf 00:02:33

Het had net zo goed de titel van een kinderboek kunnen zijn: 'Poppy en Eddie'. De nieuwe roman van Herman Brusselmans, 'de mooie jonge oppergod van de Vlaamse letteren', bevat echter, naast de vele slapstick humor, een flinke dosis rauwe werkelijkheid. Borstkanker trof zijn –inmiddels gescheiden- vrouw Tania waardoor het leven ineens 'in teken staat van'. Pieter van der Wielen praat met de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans over zijn (inmiddels) 65ste boek.

De portretten van Sam Drukker

vanaf 01:15:23

In het boek en de tentoonstelling 'Minje' presenteert schilder Sam Drukker tien portretten van hoogbejaarde Joodse mannen, die in de Tweede Wereldoorlog net volwassen waren. Minje is het minimum aantal mannen dat nodig is voor een gebedsdienst in de synagoge – en dat zijn er tien. De portretten van Drukker zijn tot en met 22 juni te zien in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Gijsbert van der Wal ging bij de schilder op atelierbezoek.

Het succes van True Detective

vanaf 01:43:11

De Amerikaanse zender HBO, bekend van de 'Soprano's' en 'Game of Thrones' heeft weer een hit te pakken: 'True Detective'. Acteurs Woody Harrelson en Matthew Mcconoaughey spelen in de serie twee rechercheurs die op het spoor zijn van een levensgevaarlijke moordenaar die een voorkeur voor het occulte lijkt te hebben. Maarten Westerveen probeert het succes te verklaren van de nieuwe HBO-serie.