Nooit Meer Slapen

Met o.a. Happy Camper, de Kultuurkamer, en 200 jaar grondwet

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Happy Camper, de Kultuurkamer, en 200 jaar grondwet

Vormgever en animator Job Roggeveen vertelt over zijn muziekproject Happy Camper. Verder o.a. een ontmoeting met historica Claartje Wesselink n.a.v. haar boek Kunstenaars van de Kultuurkamer', schrijfster Franca Treur reageert op het nieuws, boekenredacteur Katja de Bruin tipt vertaald proza, en aandacht voor het proces tegen Napoleon Bonaparte, die zich zal moeten verantwoorden voor zijn daden ten overstaan van échte raadsheren van de Hoge Raad.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Job Roggeveens muziekproject Happy Camper

vanaf 00:35:21

Job Roggeveen is niet alleen vormgever en animator, maar ook de geestelijk vader van het project Happy Camper. Vorige week verscheen het tweede album 'The Daily Drumbeat'. Job Roggeveen schreef de liedjes en nodigde een elftal gastzangers uit om ze in te zingen. Zo zijn er bijdragen te horen van o.a. Ricky Koole, Janne Schra, Marien Dorleijn (van Moss) en Eefje de Visser. Pieter van der Wielen praat met Job Roggeveen over dit project en zijn werk voor animatiestudio Job, Joris & Marieke.

Napoleon verantwoordt zich bij de Hoge Raad

vanaf 01:15:32

Het is zaterdag exact 200 jaar geleden dat de Grondwet werd aangenomen, na een periode van Franse overheersing. Napoleon gaat in op zijn positieve daden voor het Koninkrijk der Nederlanden: Wat heeft hij ingevoerd waar wij anno 2014 nog steeds gebruik van maken? De rechtbank komt na afweging van alle belangen tot een oordeel. Botte Jellema praat met de makers: Ybo Buruma van de Hoge Raad en Johan Doesburg van het Nationale Toneel.

Kunstenaars van de Kultuurkamer

vanaf 01:42:54

Met de carrières van veel kunstenaars die collaboreerden met de nazi’s ging het na de Tweede Wereldoorlog bergafwaarts, maar lang niet met alle ‘foute’ kunstenaars liep het slecht af. Waarom konden sommigen hun carrière gewoon voortzetten en maakten zelfs furore en andere niet? Emmie Kollau vraagt het aan historica Claartje Wesselink die op het onderwerp promoveert en het boek ‘Kunstenaars van de Kultuurkamer’ schreef.