Nooit Meer Slapen

met o.a. Ger Luijten, Bart van Loo over Stromae en Icoonfoto’s

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ger Luijten, Bart van Loo over Stromae en Icoonfoto’s

Pieter van der Wielen praat met Ger Luijten over de wereldberoemde collectie die zijn Fondation beheert en over de toekomst van wat voorheen het Institut Neerlandais was. Verder praten we met Bart van Loo over het Belgische muziekfenomeen Stromae en zijn liefde voor het Franse lied. En we gaan naar het Persmuseum in Amsterdam waar de tentoonstelling 'Icoonfoto’s' is ingericht. Tussendoor reageert schrijver en dichter Erik Jan Harmens met fictie op het nieuws en bericht Anton de Goede over de herontdekking van Jan Arends.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De wereldberoemde collectie van Ger Luiten

vanaf 00:02:40

Ger Luijten is directeur van de Fondation Custodia. Deze stichting beheert de kunstcollectie van Frits Lugt en is bovendien eigenaar van panden in het hart van Parijs. Onlangs opende de eerste tentoonstelling die Luijten zelf heeft geprogrammeerd: 'Drawings from the Fondation Custodia and the Museum Boijmans Van Beuningen'. Pieter van der Wielen praat met Ger Luijten over de wereldberoemde collectie die zijn Fondation beheert en over de toekomst van wat voorheen het Institut Neerlandais was.

Bart van Loo over het succes van Stromae

vanaf 01:12:59

Woensdag geeft modern chansonnier Stromae een concert in de Heineken Music Hall en een dag later start schrijver en francofiel Bart van Loo met een theatertour over Franse Chansons, samen met de band Eddy et les Vedettes. Inge ter Schure praat met Bart van Loo over het Belgische muziekfenomeen Stromae en zijn liefde voor het Franse lied.

Anton de Goede (di)

vanaf 01:32:50

Uitgeverij Lebowski gaat het volledig werk van Jan Arends opnieuw uitgeven. Eind dit jaar zullen 4 titels van Arends in de winkel liggen, samen met een herziene editie van een biografie die ook al eerder is geschreven door Nico Keuning. Dit bericht viel niet in goede aarde bij De Bezige Bij, de uitgever die dit werk in eerste instantie uitgaf, maar het inmiddels al jaren niet meer drukt. Anton de Goede ging in op deze zaak, met reacties van Oscar van Gelderen (Lebowski).

Icoonfoto's in het Persmuseum

vanaf 01:45:04

In 2005 fotografeerde Vincent Jannink Marokkaanse jongens in Kamp Westerbork. De foto kwam in de beeldbank en is sindsdien een eigen leven gaan leiden. Hij werd gebruikt bij de meest uiteenlopende nieuwsverhalen. De foto is iconisch, al weten we misschien niet altijd waar hij symbool voor staat. In het Persmuseum in Amsterdam is een tentoonstelling te zien over dergelijke icoonfoto's. Botte Jellema praat met Vincent Jannink en met de samensteller van de expositie Niels Beugeling.

advertentie