Nooit Meer Slapen

met o.a. David Barnouw, Happily Ever After en de tentoonstelling 'Meer Macht'

Nooit Meer Slapen

met o.a. David Barnouw, Happily Ever After en de tentoonstelling 'Meer Macht'

Pieter van der Wielen praat met David Barnouw over het nut van het voortbestaan van het NIOD en over het fenomeen Anne Frank. En filmmaakster Tatjana Božić reist haar documentaire 'Happily Ever After' langs vijf exen om antwoord te vinden op de vraag waarom al haar liefdesrelaties stuk lopen. Tussendoor reageert schrijver en dichter Erik Jan Harmens met fictie op het nieuws en bericht correspondent Robert Portier vanuit Australië over het muziekaanbod op de radiostations aldaar. Verder maken we een rondgang langs de groepstentoonstelling 'Meer macht' in museum De Fundatie in Zwolle met Hans den Hartog Jager.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

David Barnouw weg bij NIOD

vanaf 00:02:39

Politicoloog David Barnouw nam onlangs afscheid van het NIOD, het Nederlands Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies, waar hij vanaf 1979 werkzaam was. Hij is gespecialiseerd in Anne Frank. Eerder publiceerde hij het boek 'Het fenomeen Anne Frank', waarin hij vertelt hoe uiteenlopende figuren haar als vehikel voor hun denkbeelden gebruiken. Pieter van der Wielen praat met David Barnouw over het nut van het voortbestaan van het instituut en over het fenomeen Anne Frank.

Tatjana Božić, Happily Ever After

vanaf 01:13:25

Als filmmaakster Tatjana Božić voor de zoveelste keer de liefde van haar leven heeft gevonden en het wederom helemaal mis dreigt te gaan, besluit ze dat het roer om moet. Deze relatie moet slagen! Tatjana reist langs vijf exen in Moskou, Hamburg, Londen en Zagreb om antwoord te vinden op de vraag waarom haar liefdesrelaties altijd stuk lopen. De documentaire die ze hierover maakte, 'Happily Ever After', gaat 3 april in premiere in de bioscopen. Tjitske Mussche zocht haar op.

Kunnen hedendaagse kunstenaars de wereld verbeteren?

vanaf 01:41:01

Kunstcriticus en schrijver Hans den Hartog Jager vraagt zich af of hedendaagse kunstenaars de wereld kunnen verbeteren. Hij onderzoekt de macht van de kunstenaar in de groepstentoonstelling 'Meer macht' in De Fundatie in Zwolle en schreef het boek 'Het streven'. Emmie Kollau maakt met Den Hartog Jager een rondgang langs de getoonde werken in het museum.