Nooit Meer Slapen

met o.a. Francine Houben, persoonlijke verhalen over Kurt Cobain en Lana Peters

Nooit Meer Slapen

met o.a. Francine Houben, persoonlijke verhalen over Kurt Cobain en Lana Peters

Anton de Goede praat met Francine Houben die onlangs de 'Woman Architect of the Year Award' kreeg uitgereikt, een jaar nadat de door haar ontworpen bibliotheek in Birmingham werd geopend. Verder gaat Emmie Kollau op zoek naar persoonlijke verhalen over Kurt Cobain en schrijver en dichter Erik Jan Harmens reageert op iets wat vandaag het nieuws heeft gehaald. Ook onderzoeken we de relatie tussen de vader, de tiran en de herinnering; Jozef Stalin. En we hebben een primeur over de toekomst van NRC Media.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Francine Houben, Woman Architect of the Year

vanaf 00:03:10

Francine Houben is oprichter en creatief directeur van Mecanoo architecten in Delft. Onlangs kreeg ze in Londen de 'Woman Architect of the Year Award' uitgereikt, een jaar nadat de door haar ontworpen bibliotheek in Birmingham werd geopend. Lopende projecten zijn onder andere het stadskantoor en de stationshal in Delft en de Martin Luther King jr. bibliotheek in Washington. Anton de Goede praat met Francine Houben.

De persoonlijke verhalen over Kurt Cobain

vanaf 01:12:22

Vraag iemand die opgroeide in de vroege jaren negentig naar de zelfmoord van de zanger van Nirvana en hij komt met een verhaal. Hoe het album 'Nevermind' en de dood van Kurt Cobain de 'coming to age' van een generatie beïnvloedde. Zaterdag is het twintig jaar geleden dat hij overleed. Emmie Kollau gaat op zoek naar persoonlijke verhalen over ´de stem van Generatie X´.

Anton de Goede (do)

vanaf 01:31:46

Investeringsmaatschappij Egeria zet NRC Media te koop. Dat heeft de uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next en NRC.nl op 24 maart bekendgemaakt. Er wordt natuurlijk druk gespeculeerd over de toekomst van NRC Media. We vroegen Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad om een reactie. En hij had een primeur voor Nooit Meer Slapen: “We zijn er nog niet formeel mee naar buiten getreden, maar in de schoot van de redactie is al wel duidelijk dat we gaan zoeken naar mogelijkheden om via een constructie van bijvoorbeeld lezersfondsen de krant zelf over te nemen." Vandermeersch is de huidige hoofdredacteur en tevens directielid en hij wil er graag een voortrekkersrol in vervullen.

De worstelingen van de dochter van Jozef Stalin

vanaf 01:45:04

Lana Peters, oftewel Svetlana Alliloejeva, oftewel de dochter van Jozef Stalin heeft jaren gecorrespondeerd met de Amerikaanse journalist Nicholas Thompson. Haar worsteling met haar vaders erfenis wordt ook door miljoenen Russen ervaren. Maarten Westerveen onderzocht de relatie tussen de vader, de tiran en de herinnering.

advertentie