Nooit Meer Slapen

met o.a. Thomas Verbogt & Youp van ’t Hek, Vochtige streken en het Imagine Film Festival

Nooit Meer Slapen

met o.a. Thomas Verbogt & Youp van ’t Hek, Vochtige streken en het Imagine Film Festival

Thomas Verbogt en Youp van ’t Hek zijn beiden een uur lang te gast bij Nooit Meer Slapen om te praten over hun theaterprogramma 'Mooie verhalen'. Verder bezoeken we de film 'Vochtige streken' met columniste en filosofe Simone van Saarloos, die zich bezig houdt met vrouwelijke seksualiteit. En gisteren begon de dertigste editie van Imagine Film Festival, het festival voor fantasievolle films. We praten met festivalprogrammeur Barend de Voogd en stand-up comedian en liefhebber Thijs van Domburg. Tussendoor reageert schrijfster Sanneke van Hassel op iets wat vandaag het nieuws heeft gehaald en we blikken vooruit naar 'De grote woordenshow' van het Nationale Toneel.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De mooie verhalen van Thomas Verbogt en Youp van 't Hek

vanaf 00:02:48

Schrijver Thomas Verbogt en cabaretier Youp van ’t Hek zijn al jaren goede vrienden en houden allebei van mooie verhalen die ze verzinnen, meemaken of een combinatie van de twee. Het wonderlijke alledaagse, ons zinloze geploeter tussen droom en daad dat leidt tot hilarische melancholie. Ze zijn onderwerp in het theaterprogramma 'Mooie verhalen'. Thomas Verbogt en Youp van ’t Hek zijn beiden een uur lang te gast in Nooit Meer Slapen.

De 30e editie van het Imagine Film Festival

vanaf 01:11:43

Vandaag gaat de dertigste editie van het Imagine Film Festival van start, het festival voor 'fantastische' films. In die 30 jaar is dat genre flink uit zijn schulp gekropen. Films als 'Lord of the Rings' en de serie 'Game of Thrones' weten een steeds groter en gevarieerder publiek aan te boren. Maarten Westerveen spreekt met festivalprogrammeur Barend de Voogd en stand-up comedian en liefhebber Thijs van Domburg over elven, draken en gepantserde bikini's.

Vochtige streken, over taboes en seksualiteit

vanaf 01:41:54

In de roman 'Vochtige streken' (2008) van Charlotte Roche komen taboes rondom het vrouwelijk lichaam en seksualiteit aan bod. Het veroorzaakte in Duitsland veel opschudding veroorzaakt en heeft een nieuw debat over de vrouwelijke seksualiteit op gang gebracht. Deze week verschijnt de verfilming van het boek in Nederland. Tjitske Mussche bekeek de film met Simone van Saarloos, columniste voor NRC Next en filosofe, die zich bezig houdt met vrouwelijke seksualiteit.

advertentie