Nooit Meer Slapen

met o.a. Andy Fierens, de band achter Marco Borsato en De poel

Nooit Meer Slapen

met o.a. Andy Fierens, de band achter Marco Borsato en De poel

Anton de Goede praat met dichter en performer Andy Fierens over zijn nieuwe gedichtenbundel 'Wonderbra’s & Pepperspray'. Ook een reportage over de band achter Marco Borsato. Hoe is het om altijd in de schaduw van de grote man te staan? Verder laat schrijver Jan van Mersbergen zich nog eenmaal door het nieuws inspireren en kunstcritica en museumdirecteur Ann Demeester gidst ons door de wereld van de beeldende kunst. En Gijs Scholten van Aschat speelt niet alleen mee in de neder-horrorfilm 'De poel', maar hij schreef ook mee aan het scenario. Hoe dat zo? We vragen het hem.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Andy Fierens' nieuwe bundel Wonderbra’s & Pepperspray

vanaf 00:33:53

Dichter en performer Andy Fierens geldt als het buitenbeentje van de Vlaamse literaire wereld. Met zijn genadeloze teksten, en met zijn compromisloze live performance is hij een veelgevraagde gast. Fierens komt nu met een nieuwe gedichtenbundel, 'Wonderbra’s & Pepperspray', waarin elementen als merknamen, woordspelingen, slang-citaten, onamotiopieeën, dialogen uit pornofilms, verhaspelingen en humor een verbintenis met elkaar aangaan. Anton de Goede praat met Andy Fierens.

De band in de schaduw van Marco Borsato

vanaf 01:09:24

Marco Borsato is weer op tournee en logischerwijs gaat alle aandacht naar hem uit. Maar achter hem staat een van de meest professionele bands van Nederland. Sommige mensen spelen al vijftien jaar met hem. Hoe bespeel je de grootste podia van het land? En hoe is het om altijd in de schaduw van de grote man te staan? Emmie Kollau maakte een reportage.

Gijs Scholten van Aschat over neder-horrorfilm De poel

vanaf 01:42:43

Het is een opvallende naam op de aftiteling van 'De poel': Gijs Scholten van Aschat. In 'De Poel' gaan twee gezinnen kamperen bij een idyllisch bosmeertje. Al snel blijkt dat er een mysterieuze kracht huist, die het gezelschap niet meer wil laten gaan. Rotting en bederf slaan toe en de situatie wordt met de seconde gevaarlijker. Een van Nederlands beste acteurs speelt niet alleen mee in deze neder-horrorfilm, maar schreef ook mee aan het scenario. Hoe dat zo? Floortje Smit vraagt het hem.