Nooit Meer Slapen

met o.a. Ronald Giphart, The Grand Budapest Hotel en Boris Paval Conen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ronald Giphart, The Grand Budapest Hotel en Boris Paval Conen

Ronald Giphart praat over zijn bloemlezing 'De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen' en over eerdere markante punten uit zijn carrière. En bij de première van 'The Grand Budapest Hotel' onderzoeken filmjournalisten Floortje Smit en Gerhard Busch de elementen die het werk van Wes Anderson zo typisch 'Anderson-iaans' maken. Verder bespreekt Tim den Besten de wereld van de populaire cultuur, leest schrijfster Elke Geurts een tekst die door de actualiteit is geïnspireerd en ontmoeten we regisseur Boris Paval Conen, die dit jaar hoofdgast is van Cinedans.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Giphart en zijn bloemlezing coming of age-literatuur

vanaf 00:02:45

In 'De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen' heeft schrijver Ronald Giphart verhalen gebundeld over het verschijnsel 'de moeilijke jaren'. Giphart heeft hiervoor geput uit de Nederlandse literatuur van 1880 tot nu. De verhalen in deze bloemlezing hebben alle gemeen dat de hoofdpersonen worstelen met de weerbarstige wereld van volwassenen, een wereld die ze weldra zelf zullen bevolken. Pieter van der Wielen praat met Ronald Giphart over zijn bloemlezing.

The Grand Budapest Hotel van regisseur Wes Anderson

vanaf 01:11:55

Een film van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson herken je altijd – het zijn strak gestileerde films die ontzettend grappig zijn, maar altijd een droeve ondertoon hebben. Bij de première van zijn achtste film 'The Grand Budapest Hotel', met o.a. Bill Murray, Edward Norton en Adrien Brody, onderzoeken filmjournalisten Floortje Smit en Gerhard Busch de elementen die zijn werk zo typisch 'Andersoniaans' maken.

Boris Paval Conen, hoofdgast van Cinedans

vanaf 01:42:21

Tijdens Cinedans, in het Eye Filmmuseum, zijn tientallen dansfilms en documentaires over choreografen te zien. De focus ligt op choreografieën speciaal gemaakt voor camera en bijzondere filmadaptaties van bestaande dansvoorstellingen. In totaal worden gedurende zes dagen zo’n zeventig korte en lange films uit binnen- en buitenland gepresenteerd. Emmie Kollau ontmoet regisseur Boris Paval Conen, die dit jaar hoofdgast is van het festival.

advertentie