Nooit Meer Slapen

met o.a. schrijvers Christine Otten en Gijs IJlander en taalkundige Bart-Jan Kazemier

Nooit Meer Slapen

met o.a. schrijvers Christine Otten en Gijs IJlander en taalkundige Bart-Jan Kazemier

Schrijfster Christine Otten is te gast bij Nooit Meer Slapen. Ze praat o.a. over haar boek 'Rafaël' met presentator Pieter van der Wielen. Ook gaan we met schrijver Gijs IJlander in gesprek over zijn nieuwe roman 'Vergeef ons onze zwakheid'. Verder leest schrijfster Jannie Regnerus een tekstfragment dat door het nieuws is geïnspireerd. En we zoeken taalkundige Bart-Jan Kazemier op n.a.v. zijn conspiracy-thriller 'De man in het midden'. We vragen hem of we ook in Nederland het slachtoffer zijn van een propagandamachine.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Christine Otten's nieuwe boek Rafaël

vanaf 00:02:49

In het boek 'Rafaël' van Christine Otten wonen de zwangere Nederlandse Winny en haar man Nizar in Tunesië, zijn geboorteland. Winny reist voor de bevalling af naar Nederland, waar ze een visum probeert te regelen voor Nizar. Maar dan breekt de Jasmijnrevolutie uit in Tunesië, waarop Europa de grenzen sluit voor immigranten uit Noord-Afrika. Wat volgt is de spannende strijd van Nizar, die tegen alle machten in zijn vrouw wil bereiken om de geboorte van hun kind mee te maken. Schrijfster Christine Otten is te gast.

Bart-Jan Kazemier: De propagandamachine

vanaf 01:11:49

Taalkundige Bart-Jan Kazemier startte een aantal jaar geleden het onderzoeksproject 'This is Propaganda', over de manier waarop media het nieuws overbrengen. Maar hij beperkt zich niet tot de wetenschap: Kazemier komt op 16 mei met de conspiracy-thriller 'De man in het midden', over een advocaat die verstrikt raakt in het leugenachtige web van een mediamagnaat. Inge ter Schure zoekt Kazemier op en vraagt hem of we ook in Nederland het slachtoffer zijn van een propagandamachine.

Gijs IJlander: Vergeef ons onze zwakheid

vanaf 01:40:56

Veertien romans schreef Gijs Ijlander tot dusver, en vaak gaat het daarin om morele dilemma's. In zijn nieuwe roman 'Vergeef ons onze zwakheid' brengt Gijs IJlander de lezer via een oude man met een doodswens, een verpleeghuisarts en een aangespoelde walvis in morele verwarring over leven en dood. Tjitske Mussche ging met de schrijver in gesprek in zijn werkkamer.