Nooit Meer Slapen

met o.a. Stefan Pop, Hulya Cigdem en een andere kijk op India

Nooit Meer Slapen

met o.a. Stefan Pop, Hulya Cigdem en een andere kijk op India

Stand-up comedian Stefan Pop is te gast in de studio voor een gesprek met presentator Pieter van der Wielen, o.a. over zijn humoristische verhalenbundel 'Moet je nou eens horen'. Ook praten we met Hülya Cigdem n.a.v. haar nieuwe boek 'De val van Mehmet', over hoe een rechtschapen man zijn eer verliest. Verder o.a. een bijdrage van schrijfster Jannie Regnerus die zich weer door het nieuws laat inspireren. En we gaan op zoek naar 'het India voorbij de Bollywoodclichés'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De humoristische verhalenbundel van comedian Stefan Pop

vanaf 00:03:02

De energieke stand-upcomedian Stefan Pop is nog geen dertig, maar heeft al een stevige carrière opgebouwd. Zo is hij sinds 2005 lid van het gezelschap Comedytrain, is hij zes jaar redactielid geweest van het tv-programma 'Dit was het nieuws' en heeft hij al twee avondvullende cabaretprogramma’s op de planken gebracht. Stefan Pop heeft nu een humoristische verhalenbundel uitgebracht, genaamd 'Moet je nou eens horen'. Stefan Pop is te gast voor een gesprek met presentator Pieter van der Wielen.

De Val van Mehmet van Hulya Cigdem

vanaf 01:26:47

Als journalist onderzocht Hülya Cigdem de thuisteelt van wiet in Tilburg, waar ook veel Turken bij betrokken zijn. Diezelde drugsteelt speelt op de achtergrond een rol in haar nieuwe roman 'De val van Mehmet'. Tijdens het schrijven van het boek ging ze vooral haar eigen vader en moeder, tegen wie ze zich lang afzette, veel beter begrijpen. Emmie Kollau ontmoet de schrijfster bij het huis in Tilburg waar ze vroeger woonde.

Het India voorbij de Bollywoodclichés

vanaf 01:44:29

De Indiase verkiezingen zijn de allergrootste verkiezingen ooit, met 814,5 miljoen kiezers voldoet geen andere beschrijving. Maar terwijl India in economisch opzicht uitgroeit tot een wereldmacht, blijft de culturele invloed van de grootste democratie maar beperkt. Maarten Westerveen gaat op zoek naar 'het India voorbij de Bollywoodclichés' en sprak met twee Nederlanders die zich met de actuele Indiase cultuur bezighouden, Ricardo Burgzorg van het India Film Festival en choreografe Kalpana Raghuraman.

advertentie