Nooit Meer Slapen

met o.a. Robin de Levita, de Duits-Nederlandse nacht en Dieven van vuur

Nooit Meer Slapen

met o.a. Robin de Levita, de Duits-Nederlandse nacht en Dieven van vuur

Theater- en televisieproducent Robin de Levita is te gast om te vertellen over 'Anne', een theaterstuk over het leven van Anne Frank. En een verslag van de Duits-Nederlandse nacht op bevrijdingsdag in het Bimhuis in Amsterdam. Verder reageert schrijver Nyk de Vries met fictie op het nieuws van de dag en bericht correspondent Marije Vlaskamp vanuit Peking. En aandacht voor Ivo Victoria's 'Dieven van vuur'. En in het teken van de Libris Literatuurprijs vannacht Christiaan Weijts over 'Gelukkige slaven' van Tom Lanoye.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Robin de Levita over de theatervoorstelling Anne

vanaf 00:02:48

Theater- en televisieproducent Robin de Levita komt uit een creatieve familie. Zijn vader was televisieproducent, zijn moeder journaliste. Robin de Levita produceerde meer dan 80 musicals in binnen- en buitenland, waaronder 'Soldaat van Oranje' – de langst lopende voorstelling in Nederland. Voor 'Anne', een theaterstuk over het leven van Anne Frank, werd speciaal een nieuw theater in Amsterdam gebouwd. Robin de Levita is te gast bij Nooit Meer Slapen.

De Duits-Nederlandse nacht op bevrijdingsdag

vanaf 01:13:34

Cabaretier Ratzke, ‘enfant terrible van de showbiz’, zorgt al vier jaar voor verzoening tussen Duitse en Nederlandse artiesten op Bevrijdingsdag, telkens in een uitverkocht Bimhuis. Een Duits-Nederlandse nacht op bevrijdingsdag, door een Duits-Nederlandse entertainer en met optredens van schrijfster Connie Palmen en harpiste Lavinia Meijer. Botte Jellema was er vanavond bij en doet verslag.

Ivo Victoria over Dieven van vuur

vanaf 01:44:23

In 'Dieven van vuur' brengt Ivo Victoria het onstuimige relaas van drie vrienden die hun weg trachten te vinden in de hippe Antwerpse scene van de jaren negentig. Ook de grimmige jaren tachtig passeren de revue, en de rise and fall van de piratenzender Radio Annick. De heimwee naar glorierijke tijden, naar de plekken, mensen en verhalen die voorgoed weg zijn. Maarten Westerveen trok met Ivo Victoria door diens platenkast op zoek naar de wortels van zijn boek.