Nooit Meer Slapen

met o.a. Özcan Akyol, You Can Jump en Plastic Harem

Nooit Meer Slapen

met o.a. Özcan Akyol, You Can Jump en Plastic Harem

Özcan Akyol is te gast in de studio voor een gesprek met Pieter van der Wielen over zijn bundel 'Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen?'. Hij stelde de bundel samen met @DuBlanqeBogarde. En theatermakers Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt vertellen over hun nieuwe productie 'You Can Jump'. Ook een gesprek met documentairemakers Gabriëlle Provaas en Rob Schröder over hun nieuwe film 'Plastic Harem', over de flitsende neonwereld van plastische chirurgie. Tussendoor reageert schrijver Nyk de Vries op iets wat vandaag het nieuws heeft gehaald en bericht Anton de Goede over de net herdrukte poëzie en de nooit uitgegeven dagboeken van dichter Max de Jong (1917-1951). En in het teken van de Libris Literatuurprijs vannacht Maarten 't Hart over La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Özcan Akyol: He scheids, je hebt thuis zeker niks te vertellen

vanaf 00:02:32

“Als het over voetbal gaat, veranderen veel beschaafde mensen plotseling in potentiële tbs’ers. De scheidsrechter maakt er doorgaans ‘een potje’ van volgens voetballers." In de bundel 'Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen?' van Özcan Akyol en @DuBlanqeBogarde staat een selectie van platgetrapte grappen, absurde dialogen en volstrekt onlogische taaltwisten op en rond het voetbalveld. Özcan Akyol is te gast in de studio voor een gesprek met Pieter van der Wielen.

Plastic Harem, de flitsende neonwereld van plastische chirurgie

vanaf 01:11:35

Documentairemakers Gabriëlle Provaas en Rob Schröder stortten zich voor hun nieuwe film 'Plastic Harem' in de flitsende neonwereld van plastische chirurgie, rijke sheiks en heupwiegende popsterren in Caïro, Beirut en Dubai en volgen ze de Nederlandse-Egyptische kunstenaar Tarik Sadoema. Sadoema maakt controversiële beelden van wulpse vrouwen en probeert het te maken in Dubai en Beiroet. 'Plastic Harem' toont een heel ander beeld van het Midden-Oosten dan normaal. Een bijdrage van Emmie Kollau.

You Can Jump, filosofisch-absurdistische voorstelling

vanaf 01:44:23

De theatermakers Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt maken al jaren filosofisch-absurdistische voorstellingen. In de nieuwe productie 'You Can Jump' van Theatergroep Oostpool werken ze samen met derdejaars studenten van de ArtEZ-hogeschool in Arnhem. De makers noemen het 'een opstandige beweging tegen een zwijgend universum'. Botte Jellema gaat naar Arnhem om uit te zoeken wat dat betekend.