Nooit Meer Slapen

met o.a. het Vlaamse Film Festival, Kirill Medvedev en Seks en de zonde

Nooit Meer Slapen

met o.a. het Vlaamse Film Festival, Kirill Medvedev en Seks en de zonde

Nooit Meer Slapen zend uit vanaf het Vlaamse Film Festival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Te gast is Hans Herbots, regisseur van 'De Behandeling' en de serie 'Het goddelijke monster', een televisieserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Lanoye. Ook spreken we dichter en activist Kirill Medvedev over zijn nieuwe boek 'Alles is slecht'. Verder o.a. een bijdrage van schrijver Nyk de Vries die zich weer door het nieuws laat inspireren. En aandacht voor de documentaireserie 'Seks en de zonde' van Femke Halsema en Hassnae Bouazza. En in het teken van de Libris Literatuurprijs vannacht Peter-Paul Verbeek over 'Roundhay, tuinscene' van Marente de Moor.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Live vanaf het Vlaamse Film Festival met Hans Herbots

vanaf 00:03:08

Dit jaar vindt het Vlaamse Film Festival voor het eerst plaats, van 8 tot 11 mei in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Vlaamse films doen het internationaal goed, maar in Nederland komen er gemiddeld maar twee Vlaamse films per jaar in de bioscoop. Nooit Meer Slapen zal tijdens het eerste uur in het teken staan van het Vlaamse Film Festival. Te gast is Hans Herbots, regisseur van 'De Behandeling' en de serie 'Het goddelijke monster', een televisieserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Lanoye.

Femke Halsema's reis door de islamitische wereld

vanaf 01:12:11

De documentaireserie 'Seks en de zonde' gaat over vrouwen in de islamitische wereld. Islamitische vrouwen zijn een populair gespreksonderwerp. Hun sluier, de omgang met mannen, hun vrijheid. Zelden komen ze zelf aan het woord. Femke Halsema reist door de islamitische wereld en praat met zeven islamitische vrouwen over hun geloof, hun leven en strijd. Tjitske Mussche spreekt met Femke Halsema en Hassnae Bouazza over de serie.

Alles is slecht van Kirill Medvedev

vanaf 01:44:25

'Alles is slecht' is de passende boektitel van de Russische dichter en activist Kirill Medvedev. Samen met de feministische punkband Pussy Riot en het kunstenaarscollectief Chto Delat behoort Medvedev tot de jongere generatie schrijvers en kunstenaars in Rusland die zich verzet tegen het regime van Vladimir Poetin. Maarten Westerveen sprak Medvedev tijdens een bezoek aan Nederland.

advertentie