Nooit Meer Slapen

met o.a. filmmaker Billy Pols, schrijver Jaffe Vink en Food Film Festival

Nooit Meer Slapen

met o.a. filmmaker Billy Pols, schrijver Jaffe Vink en Food Film Festival

Filmmaker Billy Pols vertelt over zijn film 'Zombie, waarin hij de Rotterdamse skateboarder Tim Zom volgt. Hij vecht zich los van een duister verleden en staat op het punt staat om internationaal door te breken als professioneel skater. We ontmoeten filosoof en schrijver Jaffe Vink n.a.v. zijn boek ‘Wie is er bang voor de vooruitgang’, waarin hij een ode brengt aan het menselijk vernuft. Schrijver Nyk de Vries laat zich nog eenmaal door het nieuws inspireren en Barbara Truyen praat ons bij op het gebied van documentaires. En we weten steeds minder goed wat 'goed eten' is. Wat is er met ons aan de hand? Naar aanleiding van het Food Film Festival gaan we op onderzoek uit.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Billy Pols over Zombie

vanaf 00:33:30

Vanaf volgende week is de film 'Zombie' in de bioscoop te zien. In deze film volgt filmmaker Billy Pols de Rotterdamse skateboarder Tim Zom. Hij vecht zich los van een duister verleden en staat op het punt internationaal door te breken als professioneel skater. Zijn carrière brengt hem van de harde realiteit in Rotterdam tot de American Dream in Los Angeles. Pieter van der Wielen praat met regisseur Billy Pols en editor Govert Janse over de film 'Zombie'.

Voedselverwarring

vanaf 01:11:58

Vandaag is het Food Film Festival begonnen, een festival helemaal gewijd aan films over voedsel, landbouw en de voedingsindustrie. Eten, het is een hot onderwerp: Op tv kun je 24 uur per dag naar kookprogramma’s kijken en de kookboeken en boeken over gezond eten in de boekwinkel reiken praktisch tot in de hemel. Er is overal informatie over eten voor handen en toch weten we steeds minder goed te weten wat gezond is. Zo lijkt het soms wel of de ene helft van Nederland afstevent op obesitas, terwijl de andere helft alleen nog maar groene smoothies en tarwegrassapjes drinkt. Wat is er met ons aan de hand? Lijden we aan collectieve voedselverwarring? Emmie Kollau gaat op onderzoek uit.

Wie is er bang voor de vooruitgang

vanaf 01:42:56

Wij leven in een unieke tijd. We hebben de droom van onze voorouders gerealiseerd. Zij hebben hartstochtelijk geloofd dat de vooruitgang hen zou verlossen van de bittere armoede en de zware arbeid. Maar zijn we gelukkig? Nee, we wantrouwen ons voedsel, we vrezen het klimaat, we zijn bezorgd over het milieu. Onze angst zit in de chemische bestrijdingsmiddelen, in de q-koorts, in co2 en – volgens het laatste rapport van de Gezondheidsraad – in de zonnebril. In zijn boek ‘Wie is er bang voor de vooruitgang’ onderzoekt Jaffe Vink die angst. Anton de Goede sprak met hem af op een toepasselijke locatie.

advertentie