Nooit Meer Slapen

met o.a. Peter Terrin, Dijk-in en Iedereen stapt wel eens af

Nooit Meer Slapen

met o.a. Peter Terrin, Dijk-in en Iedereen stapt wel eens af

De Vlaamse schrijver Peter Terrin praat met Pieter van der Wielen over zijn boek 'Monte Carlo'. Ook rijden we met een auto over de dijk om de drive-in voorstelling 'Dijk-in' van theaterfestival Karavaan te beleven. Verder reageert schrijfster Jannie Regnerus met fictie op het nieuws van de dag en bericht correspondent Wouter van Cleef vanuit Tokio. En we zoeken de journalist en dichter John Schoorl op de redactie van zijn krant op om te praten over zijn bundel 'Iedereen stapt wel eens af'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Peter Terrin over 'Monte Carlo'

vanaf 00:02:41

Het boek 'Monte Carlo' speelt zich af in Monaco, mei 1968. Net voor de start van de Grand Prix Formule 1 is het publiek getuige van een vreselijk ongeluk. De bescheiden Jack Preston, monteur bij Team Lotus, redt het leven van Deedee, de jonge filmster en belichaming van de nieuwe zeden. 'Monte Carlo' is de nieuwe roman van de Vlaamse schrijver Peter Terrin. De jongste winnaar van de AKO Literatuurprijs is te gast in de studio voor een gesprek met presentator Pieter van der Wielen.

De beste verhalen van John Schoorl gebundeld

vanaf 01:11:14

Voor de Volkskrant schrijft John Schoorl verhalende reportages. Verhalen die van de vergetelheid gered zijn. In 'Iedereen stapt wel eens af' bundelt journalist en dichter John Schoorl zijn beste verhalen. Verhalen die niet slechts proberen te informeren maar ook proberen te roeren en te vermaken. Maarten Westerveen zocht John Schoorl op de redactie van zijn krant op.

Een ritje door de drive-in voorstelling Dijk-in

vanaf 01:41:01

De Hondsbosschezeewering is een zeedijk van zo'n vijf kilometer lang, en wordt gezien als een zwakke schakel in onze waterverdediging. Daarom wordt er zand voor gespoten; een verandering op die locatie zoals die er voortdurend zijn geweest. Reden voor theaterfestival Karavaan om het verhaal van de dijk in een voorstelling te vertellen. Botte Jellema mag met zijn auto over de dijk rijden om de drive-in voorstelling 'Dijk-in' te beleven.