Nooit Meer Slapen

met o.a. Martijn de Koning, War Horse en striptekenaar Mark Retera

Nooit Meer Slapen

met o.a. Martijn de Koning, War Horse en striptekenaar Mark Retera

Pieter van der Wielen gaat in het eerste uur in gesprek met antropoloog en islamkenner Martijn de Koning, een van de samenstellers van het boek 'Salafisme'. Ook bezoeken we de try-out van de Nederlandse productie van 'War Horse' met paardenfluisteraar Annemarie van der Toorn. Verder reageert schrijver Daan Heerma van Voss op iets wat er vandaag in de wereld is gebeurd en we spreken Mark Retera, schrijver en tekenaar van Dirkjan, over de perfecte grap en de voortdurende liefde voor een man die al 25 jaar dezelfde trui aan trekt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Martijn de Koning over salafisme

vanaf 00:03:05

Met de radicale islam wordt in de media meestal salafisme bedoeld, een van de meest besproken trends binnen de islam. Waar komt het salafisme vandaan en hoe verspreide het zich naar Nederland? In het boek 'Salafisme' brengen drie experts historische, islamologische en antropologische kennis bij elkaar over salafisme in het Midden-Oosten en Europa. Pieter van der Wielen praat met antropoloog en islamkenner Martijn de Koning, een van de samenstellers van het boek.

Naar War Horse met Annemarie van der Toorn

vanaf 01:12:45

'War Horse' is vooral bekend geworden door de film van Stephen Spielberg uit 2011. Maar het verhaal is al zeven jaar te zien in de theaters over de hele wereld. De Nederlandse productie van 'War Horse' gaat in première tijdens het Holland Festival. Uiteraard niet met echte paarden, maar met razend knap gemaakte levensgrote paardenpoppen. De paarden eisen in de voorstelling de hoofdrol op. Botte Jellema bezocht de try-out met paardenfluisteraar Annemarie van der Toorn.

Mark Retera over Dirkjan

vanaf 01:43:26

De stripdagen zijn aanstaande. Stripdagen Haarlem is een tweejaarlijks stripfestival in het centrum van Haarlem dat sinds 1992 bestaat. Dit jaar wordt het gehouden op 31 mei en 1 juni. Een mooi excuus om Mark Retera, schrijver en tekenaar van Dirkjan te spreken. Maarten Westerveen vraagt hem naar de perfecte grap en de voortdurende liefde voor een man die al 25 jaar dezelfde trui aan trekt.