Nooit Meer Slapen

met o.a. K. Schippers, het leven van Hella S. Haasse en One Hot Minute

Nooit Meer Slapen

met o.a. K. Schippers, het leven van Hella S. Haasse en One Hot Minute

K. Schippers is een uur te gast in Nooit Meer Slapen om te vertellen over zijn nieuwe bundel 'Fijn dat u luistert'. Ook vertelt biografe Margot Dijkgraaf over het leven en werk van Hella S. Haasse. Verder reageert schrijver Ivo Victoria op iets wat er vandaag in de wereld is gebeurd en bericht correspondent Eva de Valk vanuit San Francisco over 'Fed Up', een nieuwe film over obesitas van de makers van 'Inconvenient Truth'. En we praten met theatermaker Rik Elstgeest over de voorstelling 'One Hot Minute'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

K. Schippers: Fijn dat u luistert

vanaf 00:02:35

K. Schippers kwam de Nederlandse literatuur in 1958 binnen als medeoprichter van het literaire tijdschrift 'Barbarber'. Daarin introduceerde hij de readymade als poëzievorm. Van het debuut 'De waarheid als De koe' tot en met 'Tellen en wegen' gaan Schippers' gedichten nooit over de geest van de dichter. Hij kijkt en deelt met zijn lezers wat hij de moeite waard vindt. K. Schippers, van wie deze week zijn nieuwe bundel 'Fijn dat u luistert' verschijnt, is een uur te gast in Nooit Meer Slapen.

Margot Dijkgraaf over het leven van Hella S. Haasse

vanaf 01:13:15

Het oeuvre van Hella S. Haasse is veelgelezen. Vrijwel iedereen kent het boek 'Oeroeg', maar hoe zit het met haar essays, de band met Indië en het huwelijk? In 'Spiegelbeeld en schaduwspel' bespreekt Margot Dijkgraaf de belangrijkste thema's van Haasse en laat ze de schrijfster ook zelf aan het woord. Maarten Westerveen ontmoet de biografe nabij de Hella S. Haasse Kastanjeboom.

One Hot Minute, één minuut in de spotlight

vanaf 01:45:40

Een lopende band vormt het podium voor een muziekperformance over de geschiedenis van alles. Het begint met de Big Bang en daarna passeren er tientallen voorwerpen en personen op de band. Wat en wie hebben onze wereld gemaakt tot wat hij is, en verdienen het om één minuut in de spotlight te staan. In ieder geval een kip. Botte Jellema praat met maker Rik Elstgeest over deze voorstelling 'One Hot Minute'.

advertentie