Nooit Meer Slapen

met o.a. modeontwerpster Marlies Dekkers, liefde voor Surinaamse muziek en Droomkunst

Nooit Meer Slapen

met o.a. modeontwerpster Marlies Dekkers, liefde voor Surinaamse muziek en Droomkunst

In het eerste uur loopt Pieter van der Wielen met modeontwerpster Marlies Dekkers vooruit op haar college tijdens de Nacht van de Universiteit. Ook spreken we Top Notch baas Kees de Koning in Amsterdam over zijn liefde voor Surinaamse muziek. Verder leest schrijver Ivo Victoria een tekstfragment dat door het nieuws is geïnspireerd en een bezoek aan de tentoonstelling 'Droomkunst 1900 / 2000: de kunst van twee fin de siècles' met verzamelaar Gerard van Wezel.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marlies Dekkers: het vrouwelijk lichaam in moderne cultuur

vanaf 00:02:46

Het vrouwelijk lichaam is een geliefd onderwerp van kunstenaars. Modeontwerpster Marlies Dekkers, die internationaal doorbrak met haar lingerielijn 'Undressed.' zal tijdens de Nacht van de Universiteit (die op vrijdag 6 juni in Amsterdam plaatsvindt) een nachtelijk college geven over de ontwikkeling, het beeld en de positie van het vrouwelijk lichaam in moderne cultuur. Pieter van der Wielen loopt met Marlies Dekkers op deze lezing vooruit.

Kees de Koning: liefde voor Surinaamse muziek

vanaf 01:14:10

Met projecten rond Drs. P en Doe Maar ontpopt platenbaas Kees de Koning zich als beschermheer van de Nederlandse muzikale nalatenschap. Daar blijft het niet bij, want ook de Surinaamse muziek verdient volgens hem een ereplek. Deze maand brengt Top Notch vijf verzamelalbums uit waaronder die van de band Trafassi die een hit scoorden met het nummer 'Wasmasjien'. Nicole Terborg spreekt Kees de Koning in Amsterdam waar zijn liefde voor Surinaamse muziek begon.

Droomkunst van Gerard van Wezel

vanaf 01:44:12

Vorige week opende in het Singermuseum in Laren de tentoonstelling 'Droomkunst 1900 / 2000: de kunst van twee fin de siècles’, met werk uit de privécollectie van Gerard van Wezel. Al verzamelend ontdekte Van Wezel dat de kunst van rond 1900 vele parallellen vertoont met die van nu. Gijsbert van der Wal bekijkt de tentoonstelling samen met de verzamelaar.

advertentie