Nooit Meer Slapen

Met o.a. Urszula Antoniak en de ontknoping van podcastserie 'Bob'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Urszula Antoniak en de ontknoping van podcastserie 'Bob'

Urszula Antoniak is een Pools-Nederlandse regisseur. In 2009 debuteerde ze met het drama 'Nothing Personal', dat vier Gouden Kalveren won, waaronder voor ‘beste film’. Daarna volgden 'Code Blue' en het tienerdrama 'Nude Area'. Deze week gaat haar vierde speelfilm 'Beyond Words' in première, geschoten in zwart-wit, waarin een jonge advocaat in Berlijn zijn vader uit Polen op bezoek krijgt. Ze zijn vreemden voor elkaar, maar er ontwikkelt zich een vriendschap. Pieter van der Wielen spreekt met Urszula Antoniak. In het tweede uur zenden we de laaste aflevering van podcastserie Bob uit.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Urszula Antoniak over haar nieuwe speelfilm 'Beyond Words'

vanaf 00:00:18

Urszula Antoniak is een Pools-Nederlandse regisseur. In Silezië volgde ze de filmschool, maar Polen benauwde haar, waarop ze als jonge twintiger naar Nederland vertrok. In 2009 debuteerde ze met het drama 'Nothing Personal', dat vier Gouden Kalveren won, waaronder voor beste film. Daarna volgden 'Code Blue' en het tienerdrama 'Nude Area'. Deze week gaat haar vierde speelfilm 'Beyond Words' in première, geschoten in zwart-wit, waarin een jonge advocaat in Berlijn zijn vader uit Polen op bezoek krijgt. Ze zijn vreemden voor elkaar, maar er ontwikkelt zich een vriendschap. Pieter van der Wielen spreekt met Urszula Antoniak.

Cathelijn Schilder over de maandag die was

vanaf 01:00:29

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat schrijver Cathelijn Schilder. Sinds haar afstuderen in 2002 schrijft ze korte verhalen voor onder andere Hollands Maandblad en verschillende radioprogramma's. In 2005 debuteerde ze met de roman 'De eenling' en in 2012 verscheen haar tweede roman 'Eerst een huis'.

Podcast: 'Bob' (6/6)

vanaf 01:10:01

Vanavond zenden we de laatste aflevering uit van de zesdelige podcast 'Bob', over de vierentachtig jarige Elisa die verliefd is op Bob. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord. Maar wie is Bob en heeft hij wel echt bestaan? Dat is de centrale vraag in de reeks van audiocollectief Schik. Schik bestaat uit Siona Houthuys, Mirke Kist en Nele Eeckhout, drie jonge makers uit Vlaanderen en Nederland.

advertentie