Nooit Meer Slapen 11-01-2018

Met o.a. Manoushka Zeegelaar Breeveld, Douwe Bob en Nina de la Parra

Nooit Meer Slapen 11-01-2018

Met o.a. Manoushka Zeegelaar Breeveld, Douwe Bob en Nina de la Parra

Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice, zangeres en regisseur van Surinaamse afkomst. Als driejarige verhuisde zij naar Suriname en keerde in 1990 naar Nederland terug om er te studeren. Via John Leerdam kwam ze in het theater terecht. Daarna volgden ook rollen in films en televisieseries. Vanaf 10 januari is ze te zien in de theatervoorstelling 'Woiski vs. Woiski', waarin het levensverhaal wordt verteld van vader en zoon Woiski, die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun Caribische muziek. Pieter van der Wielen spreekt met Manoushka Zeegelaar Breeveld. Verder hebben we onze eerste 'NMS Live Sessies' met Douwe bob en is Nina de la Parra onze 'Open Kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Manoushka Zeegelaar Breeveld vertolkt de invloed van Caribische muziek

vanaf 00:00:03

Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice, zangeres en regisseur van Surinaamse afkomst. Als driejarige verhuisde zij naar Suriname en keerde in 1990 naar Nederland terug om er te studeren. Via John Leerdam kwam ze in het theater terecht. Daarna volgden ook rollen in films en televisieseries. Binnenkort is ze te zien in de theatervoorstelling Woiski vs. Woiski, waarin het levensverhaal wordt verteld van vader en zoon Woiski, die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun Caribische muziek. Pieter van der Wielen spreekt met Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Manoushka Zeegelaar Breeveld vertolkt de invloed van Caribische muziek

vanaf 00:47:56

Cathelijn Schilder over de woensdag die was

vanaf 01:00:13

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat schrijver Cathelijn Schilder. Sinds haar afstuderen in 2002 schrijft ze korte verhalen voor onder andere Hollands Maandblad en verschillende radioprogramma's. In 2005 debuteerde ze met de roman 'De eenling' en in 2012 verscheen haar tweede roman 'Eerst een huis'.

Open Kaart: Nina de la Parra

vanaf 01:08:32

Seks, liefde en vrouwelijke identiteit zijn belangrijke thema’s voor regisseur, zangeres en cabaretier Nina de la Parra. Haar nieuwe lunchvoorstelling 'Kaap Furie' gaat over twee zussen die een trein kapen op Internationale Vrouwendag; wat begint met een ludieke actie groeit al snel uit tot een wereldwijd protest tegen seksuele intimidatie. De voorstelling is te zien in het Amsterdamse theater Bellevue. In de rubriek ‘Open kaart’ beantwoordt Nina de la Parra vragen over leven en werk.

NMS Live Sessies: Douwe Bob

vanaf 01:39:43

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze keer is dat Douwe Bob. Hij won in 2012 de talentenjacht 'De beste singer-songwriter van Nederland', waarna hij zijn debuutalbum 'Born in a storm' uitbracht. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisiesongfestival, waar hij elfde werd met de hit 'Slow Down'. Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze FB pagina voor namen en tijden.

Runa Svetlikova leest 'Vermijd het nieuws op dagen die kapot zijn' voor

vanaf 01:49:21

Tijdens de Nacht van de Poëzie 2017 in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we gedichten van de dichters uit. Vannacht is het de beurt aan Runa Svetlikova die 'Vermijd het nieuws op dagen die kapot zijn' voorleest. In 2014 debuteerde zij met de dichtbundel 'Deze zachte witte kamer', waar ze de Herman de Coninck debuutprijs, de Jo Peters poëzieprijs en de Europese Bridges of Struga debuutprijs mee won. Volgende maand komt haar nieuwe bundel 'Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden' uit.

advertentie