Nooit Meer Slapen

Met o.a. Serge van Veggel, Eric Corton en Persis Bekkering

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Serge van Veggel, Eric Corton en Persis Bekkering

Serge van Veggel is oprichter en artistiek directeur van het Haagse opera- en muziektheatergezelschap Opera2Day. Na ervaring te hebben opgedaan aan de organisatiekant van de cultuur richtte hij zich op de regie van opera en muziektheater, onder meer bij het RO Theater en De Nederlandse Opera. Vanaf deze week brengt Opera2Day de ‘grand opéra’ van de Franse componist Ambroise Thomas (1811-1896), 'Hamlet', naar Shakespeares gelijknamige meesterwerk. In het tweede uur 'De Reismicrofoon' met Eric Corton en is Persis Bekkering onze 'Open Kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Artistiek directeur Serge van Veggel regisseert grand opera 'Hamlet'

vanaf 00:00:03

Serge van Veggel is oprichter en artistiek directeur van het Haagse opera- en muziektheatergezelschap Opera2Day. Hij werd opgeleid als Neerlandicus. Na ervaring te hebben opgedaan aan de organisatiekant van de cultuur richtte hij zich op de regie van opera en muziektheater, onder meer bij het RO Theater en De Nederlandse Opera. Vanaf deze week brengt Opera2Day de ‘grand opéra’ van de Franse componist Ambroise Thomas (1811-1896), 'Hamlet', naar Shakespeares gelijknamige meesterwerk. Pieter van der Wielen spreekt met Serge van Veggel.

Cathelijn Schilder over de donderdag die was

vanaf 01:00:33

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat schrijver Cathelijn Schilder. Sinds haar afstuderen in 2002 schrijft ze korte verhalen voor onder andere Hollands Maandblad en verschillende radioprogramma's. In 2005 debuteerde ze met de roman 'De eenling' en in 2012 verscheen haar tweede roman 'Eerst een huis'.

Open Kaart: Schrijfster Persis Bekkering

vanaf 01:07:42

Persis Bekkering verdiende al langer de kost met het recenseren van andermans boeken voor de Volkskrant. Nu zijn de rollen omgedraaid: haar eigen debuutroman 'Een Heldenleven' is net verschenen. De held uit het verhaal, Igor, kan alles, en als hij het niet kan leert hij het sneller dan zijn medemensen. Bekkering vraagt zich in haar roman af wat de prijs van perfectie is: een zeer interessante vraag voor een recensent. Want hoe kritisch zijn de ogen nu op haar debuut gericht? In de rubriek ‘Open kaart’ beantwoordt Persis Bekkering vragen over leven en werk.

De Reismicrofoon: Eric Corton

vanaf 01:42:02

Slapeloze nachten en knikkende knieën: in de rubriek 'De Reismicrofoon' volgen we elke week iemand in de laatste dagen voor zijn/haar werk officieel het daglicht ziet. Deze keer geven we de microfoon mee aan Eric Corton. Hij maakt zich klaar voor de eerste uitvoering van zijn solovoorstelling 'Ma'. 'Ma' is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. De voorstelling gaat 22 januari officieel in première.