Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tim Knol, Herien Wensink en Ester Gould

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tim Knol, Herien Wensink en Ester Gould

Tim Knol is een singer-songwriter die beïnvloed is door Amerikaanse rootsmuziek als country en Americana. In 2010 maakte hij een vliegende start met zijn titelloze albumdebuut. Het succes volgde al snel voor de toen 21-jarige muzikant, met optredens op festivals als Lowlands en Pinkpop. Na zijn derde album brak er een duistere periode aan, toen hij er ineens alleen voor stond. Op zijn nieuwe album 'Cut The Wire' doet hij verslag van die tijd. Pieter van der Wielen spreekt met Tim Knol. In het tweede uur praat filmmaker Joram Lursen over zijn favoriete scène en is schrijver Herien Wensink 'Open kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De duistere periode in het leven van Tim Knol

vanaf 00:00:03

Tim Knol is een singer-songwriter die beïnvloed is door Amerikaanse rootsmuziek als country en Americana. In 2010 maakte hij een vliegende start met zijn titelloze albumdebuut. Het succes volgde al snel voor de toen 21-jarige muzikant, met optredens op festivals als Lowlands en Pinkpop. Daarna verschenen er nog twee albums; 'Days' en 'Soldier' On. Na zijn derde album brak er een duistere periode aan, toen hij er ineens alleen voor stond. Op zijn nieuwe album 'Cut The Wire' doet hij verslag van die tijd. Pieter van der Wielen spreekt met Tim Knol.

Jonah Falke over de dinsdag die was

vanaf 01:00:42

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat muzikant, kunstenaar en schrijver Jonah Falke. In 2016 debuteerde hij met de roman 'Bontebrug'.

Open Kaart: Herien Wensink

vanaf 01:07:49

Schrijver Herien Wensink schreef o.a. voor het NRC over twee ietwat uiteenlopende fascinaties: theater en de Eerste Wereldoorlog. Nu debuteert ze met een roman: 'Kleihuid'. Het boek gaat over twee gewonde soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in het ziekenhuis belanden en daar noodgedwongen een kamer moeten delen. Wat trekt haar zo aan in 'De Grote Oorlog'? In de rubriek ‘Open kaart’ beantwoordt Herien Wensink vragen over leven en werk.

De favoriete scène van: Ester Gould

vanaf 01:39:47

Na een opleiding film- en televisiewetenschappen in Amsterdam en New York gevolgd te hebben richtte Ester Gould zich in eerste instantie op de journalistiek, totdat ze in 2005 begon met het regisseren van films. Ze maakte onder meer de documentaire 'Strike a pose', over de achtergronddansers van Madonna. In 2015 verscheen de veelbesproken documentaireserie 'Schuldig', over schulden en armoede in de Amsterdamse Vogelbuurt. In de rubriek 'De favoriete scène van' vertelt Ester Gould over haar favoriete scène uit andermans werk.

advertentie