Nooit Meer Slapen

Met o.a. Antoinette Beumer, Cato van Dijck en Hanneke van Eijken

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Antoinette Beumer, Cato van Dijck en Hanneke van Eijken

Antoinette Beumer is regisseur en schrijver. Als regisseur maakte ze naam met tv-series als 'Hertenkamp', 'Spangen' en 'Willemspark'. Ook is ze verantwoordelijk voor de succesvolle films 'De gelukkige huisvrouw', 'Loft', 'Jackie' en 'Soof'. Nu debuteert ze als romanschrijver met 'Mijn vader is een vliegtuig'. Het boek is fictie, maar gebaseerd op haar eigen jeugd. Beumers vader was geestesziek en woonde 31 jaar lang in een psychiatrische inrichting. Net als haar vader belandde Beumer rond haar veertigste in een crisis. In het tweede uur 'De Reismicrofoon' met zangeres Cato van Dijck en is dichter Hanneke van Eijken onze 'Open Kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Eigen jeugd legde de basis voor debuutroman Antoinette Beumer

vanaf 00:02:56

Antoinette Beumer is regisseur en schrijver. Als regisseur maakte ze naam met tv-series als 'Hertenkamp', 'Spangen' en 'Willemspark'. Ook is ze verantwoordelijk voor de succesvolle films 'De gelukkige huisvrouw', 'Loft', 'Jackie' en 'Soof'. Nu debuteert ze als romanschrijver met 'Mijn vader is een vliegtuig'. Het boek is fictie, maar gebaseerd op haar eigen jeugd. Beumers vader was geestesziek en woonde 31 jaar lang in een psychiatrische inrichting. Net als haar vader belandde Beumer rond haar veertigste in een crisis. Pieter van der Wielen spreekt met Antoinette Beumer.

Open Kaart: dichter Hanneke van Eijken

vanaf 01:10:10

Voor haar debuutbundel 'Papieren Veulens' won dichter Hanneke van Eijken in 2015 de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs. Een aanmoedigingsprijs voor literatuur. Onlangs verscheen haar tweede bundel: 'Kozijnen van krijt'. Behalve dat de Zeeuwse dichter is, is ze ook gepromoveerd in het Europees Recht en is ze moeder van twee kleine kinderen. Dat lees je in haar gedichten terug. Zo is de zee nooit ver weg en zitten haar gedichten vol tederheid en dreiging. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Hanneke van Eijken vragen over leven en werk.

De Reismicrofoon: Cato van Dijck

vanaf 01:40:50

Slapeloze nachten en knikkende knieën: in de rubriek De Reismicrofoon volgen we elke week iemand in de laatste dagen voor zijn/haar werk officieel het daglicht ziet. Deze keer geven we de microfoon mee aan Cato van Dijck. Haar band My Baby won in 2016 de Edison Pop Award en geniet inmiddels ook bekendheid in het buitenland. Komend weekend staat ze met My Baby op Eurosonic/Noorderslag festival in Groningen.