Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rifka Lodeizen, Anne-Fleur van der Heiden en 'Oordeel zelf'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Rifka Lodeizen, Anne-Fleur van der Heiden en 'Oordeel zelf'

Actrice Rifka Lodeizen is de dochter van beeldend kunstenaar Frank Lodeizen en werd ontdekt door filmregisseur Eddy Terstall, die haar de hoofdrol gaf in 'Hufters en hofdames' (1997). Daarna vertolkte ze meer filmrollen voor Terstall en speelde ze ook in films als 'Kan door huid' heen - waarmee ze een Gouden Kalf won, 'Tonio' en 'Verdwijnen'. Op het International Film Festival Rotterdam wordt 'La Holandesa' vertoond, een roadmovie die zich afspeelt in Chili. In dit regieduut van Marleen Jonkman speelt Lodeizen een vrouw die een nieuwe start wil maken. Pieter van der Wielen spreekt met Rifka Lodeizen. Verder is het tijd voor de rubriek 'Oordeel Zelf' en is Anne-Fleur van der Heiden onze 'Open Kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rifka Lodeizen als dolende vrouw door Zuid-Amerika

vanaf 00:00:04

Actrice Rifka Lodeizen is de dochter van beeldend kunstenaar Frank Lodeizen en werd ontdekt door filmregisseur Eddy Terstall, die haar de hoofdrol gaf in 'Hufters en hofdames' (1997). Daarna vertolkte ze meer filmrollen voor Terstall en speelde ze ook in films als 'Kan door huid' heen - waarmee ze een Gouden Kalf won, 'Tonio' en 'Verdwijnen'. Op het International Film Festival Rotterdam wordt 'La Holandesa' vertoond, een roadmovie die zich afspeelt in Chili. In dit regieduut van Marleen Jonkman speelt Lodeizen een vrouw die een nieuwe start wil maken. Pieter van der Wielen spreekt met Rifka Lodeizen.

Mounir Samuel over de maandag die was

vanaf 01:00:04

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver en journalist Mounir Samuel.

Open Kaart: Anne-Fleur van der Heiden

vanaf 01:10:09

Terwijl Anne-Fleur van der Heiden nog bezig is met haar opleiding aan de Schrijversvakschool,is haar debuutroman ‘Klaproos’ al verschenen. Het boek gaat over een jonge vrouw die na jaren weer contact opneemt met haar heroïneverslaafde moeder en stiefvader. Het is een eerbetoon aan haar vader die, net als haar moeder, zijn leven vergooide aan drugs en vier jaar geleden overleed. In de rubriek ‘Open kaart’ beantwoordt Anne-Fleur van der Heiden vragen over leven en werk.

Oordeel Zelf: 'You were never really here'

vanaf 01:45:39

De bioscoopfilm ‘You were never really here’ (Lynne Ramsy), die ondanks zijn gewelddadigheid ook zeer kwetsbaar weet te zijn, wordt alom geprezen. Zo kreeg Joaquin Phoenix voor zijn hoofdrol als de getroebleerde huurmoordenaar ‘Joe’, die zich heeft toegespitst op het terugvinden van weggelopen kinderen die in de seksindustrie zijn terechtgekomen, deprijs voor beste acteur op het filmfestival van Cannes. Maar wat vond jij er eigenlijk van?