Nooit Meer Slapen

Met o.a. Frans Weisz, Kira Wuck en Michiel van Erp

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Frans Weisz, Kira Wuck en Michiel van Erp

Frans Weisz maakte zijn regiedebuut met 'Het Gangstermeisje', naar de roman van Remco Campert. Al sinds het begin van zijn carrière wil Frans Weisz een verfilming maken van ‘Het leven is vurrukkulluk', opnieuw naar een roman van Campert. Die wens is nu in vervulling gegaan. Pieter van der Wielen spreekt met Frans Weisz. In het tweede uur is Kira Wuck onze 'Open Kaart' gast en vertelt Michiel van Erp over zijn favoriete scène.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Frans Weisz keert terug naar Campert

vanaf 00:00:41

Frans Weisz is één van de belangrijkste filmregisseurs van de afgelopen vijftig jaar. Hij maakte zijn regiedebuut met 'Het Gangstermeisje', naar de roman van Remco Campert. Daarna volgden films als 'Leedvermaak', 'Bij nader inzien', 'Op afbetaling' en 'Hoogste tijd'. De joodse identiteit en de onontkoombaarheid van het verleden spelen een belangrijke rol in zijn films. Al sinds het begin van zijn carrière wil Frans Weisz een verfilming maken van 'Het leven is vurrukkulluk', opnieuw naar een roman van Remco Campert. Die wens is nu in vervulling gegaan. Zoon Géza Weisz speelt een rol in de film. Het is de eerste keer dat vader en zoon samenwerken. Pieter van der Wielen spreekt met Frans Weisz.

Mounir Samuel over de dinsdag die was

vanaf 01:00:22

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver en journalist Mounir Samuel.

Open kaart: dichter Kira Wuck

vanaf 01:10:57

Schrijver Kira Wuck (1978) won in 2011 glansrijk het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Haar debuut, de dichtbundel 'Finse meisjes', gooide meteen hoge ogen en leverde haar de C.W. van der Hoogtprijs, de Jo Peters Poëzieprijs en een nominatie voor de C. Buddingh' Prijs 2013 op. In 2016 debuteerde ze met een zeer goed ontvangen bundel korte verhalen, 'Noodlanding'. Nu is er een nieuwe dichtbundel: 'De zee heeft honger'. Deze is donkerder qua thematiek, maar nog altijd licht van toon. In de rubriek ‘Open kaart’ beantwoordt Kira Wuck vragen over leven en werk.

De favoriete scène van: Michiel van Erp

vanaf 01:41:02

In 'De favoriete scène van' vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Michiel van Erp heeft als film- en documentairemaker zijn sporen ruim verdiend. In meer dan vijfentwintig jaar heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Bekend is hij o.a. van de dramaserie ‘Ramses’, waarvoor hij in 2014 een Zilveren Nipkowschijf ontving. Vanavond onthult hij zijn favoriete scène uit andermans werk.