Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stefan de Walle, Nana Adjoa en Bart Domburg

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stefan de Walle, Nana Adjoa en Bart Domburg

Acteur Stefan de Walle is verbonden aan het Nationale Theater. Het grote publiek leerde De Walle kennen door zijn rol van zoon Kees in 'Flodder'. Binnenkort is hij te zien in de film 'Dorst', geregisseerd door Saskia Diesing, naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen, en in de boekverfilming van Remco Camperts 'Het leven is verrukkelijk' van Frans Weisz. In het tweede uur 'NMS Live Sessies' met Nana Adjoa en is Bart Domburg onze 'Open Kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stefan de Walle vertolkt 'Dorst' naar het witte doek

vanaf 00:00:04

Acteur Stefan de Walle begon zijn carrière bij het RO Theater in Rotterdam. Sinds 2001 is hij verbonden aan het Nationale Theater (voorheen Nationale Toneel). Hier speelde hij o.a. in 'Cyrano de Bergerac', 'Jeanne d’Arc' en 'Glenn Gould'. Het grote publiek leerde De Walle kennen door zijn rol van zoon Kees in 'Flodder'. Later volgden rollen in films als 'De Marathon' en 'Held'. Binnenkort is hij te zien in de film 'Dorst', geregisseerd door Saskia Diesing, naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen, en in de boekverfilming van Remco Camperts 'Het leven is verrukkelijk' van Frans Weisz. Pieter van der Wielen spreekt met Stefan de Walle.

Mounir Samuel over de woensdag die was

vanaf 01:00:32

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver en journalist Mounir Samuel.

Open kaart: kunstenaar Bart Domburg

vanaf 01:10:04

Een jaar lang, zeven dagen per week schreef kunstenaar Bart Domburg de namen op van de uit Nederland weggevoerde Joden, Sinti en Roma. Door de 102.000 personen op te schrijven, kon hij zien en voelen hoeveel mensen dit waren: 29 vellen papier van 1,50 bij 2,80 meter vullen als een soort gordijnen de ruimte. Met dit monumentale werk wil Domburg de massaliteit van de Holocaust in beeld brengen. Aanstaande zaterdag opent zijn installatie 'De Namen' in kamp Westerbork.

'NMS Live Sessies': Nana Adjoa

vanaf 01:43:27

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze keer is dat singer-songwriter Nana Adjoa. Ze stond ooit in de finale van 'De grote Prijs van Nederland' en werd afgelopen jaar door 3voor12 uitgeroepen tot een van de talenten die je in de gaten moest houden. Met het verschijnen van haar eerste soloalbum 'Down at the Root part 1', eind afgelopen jaar, werden deze verwachtingen helemaal waar gemaakt. Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De 'NMS Live Sessies' worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

Runa Svetlikova leest 'Geef wat kapot is een naam' voor

vanaf 01:52:08

Tijdens de Nacht van de Poëzie 2017 in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we gedichten van de dichters uit. Vannacht is het de beurt aan Runa Svetlikova die 'Geef wat kapot is een naam' voorleest. In 2014 debuteerde zij met de dichtbundel 'Deze zachte witte kamer', waar ze de Herman de Coninck debuutprijs, de Jo Peters poëzieprijs en de Europese Bridges of Struga debuutprijs mee won. Volgende maand komt haar nieuwe bundel 'Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden' uit.