Nooit Meer Slapen

Met o.a. Lot Vekemans, Jasper van Kuijk en Joram Lürsen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Lot Vekemans, Jasper van Kuijk en Joram Lürsen

Lot Vekemans debuteerde als toneelschrijver in 1998 met het stuk 'Geen gewoon meisje'. Later volgden onder meer 'Truckstop', Zus van', 'Judas' en 'Gif'. In 2012 debuteerde ze als romancier met 'Een bruidsjurk uit Warschau', momenteel werkt ze aan haar tweede roman. Deze week gaat bij Matzer Theaterproducties een nieuw stuk van Vekemans in première: 'Niemand wacht op je', dat zal worden gespeeld in gemeentehuizen en raadszalen. Pieter van der Wielen spreekt met Lot Vekemans. In het tweede uur is Jasper Kuijk te gast en vertelt Joram Lürsen over zijn favoriete scène uit andermans werk.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Lot Vekemans' teksten veroveren de wereld

vanaf 00:00:36

Lot Vekemans debuteerde als toneelschrijver in 1998 met het stuk 'Geen gewoon meisje'. Later volgden onder meer 'Truckstop', 'Zus van', 'Judas' en 'Gif'. Haar toneelwerk wordt inmiddels veelvuldig opgevoerd in het buitenland, van Duitsland tot Zuid-Afrika. In 2012 debuteerde ze als romancier met 'Een bruidsjurk uit Warschau', momenteel werkt ze aan haar tweede roman. Deze week gaat bij Matzer Theaterproducties een nieuw stuk van Vekemans in première: 'Niemand wacht op je', dat zal worden gespeeld in gemeentehuizen en raadszalen. Pieter van der Wielen spreekt met Lot Vekemans.

F. Starik over de dinsdag die was

vanaf 01:00:35

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver en dichter F. Starik. Hij schreef dichtbundels en romans als 'De gastspeler', 'Een steek diep', 'Moeder doen' en het meest recent 'Staat', maar bekender is de oud stadsdichter van Amsterdam misschien nog wel door de gedichten die hij schrijft en voordraagt bij eenzame uitvaarten.

Open Kaart: Jasper van Kuijk

vanaf 01:09:48

In 2001 won cabaretier Jasper van Kuijk, met de elfkoppige formatie Delfts Blok, het Groninger Studentencabaretfestival. Negen jaar later won hij voor zijn solo optreden zowel de jury- als de Cameretten publieksprijs. Onlangs ging zijn vierde avondvullende voorstelling Janus in première. Behalve cabaretier is hij ook columnist voor de Volkskrant. Hij schrijft over denkfouten in hedendaagse ontwerpen, een onderwerp waarop hij aan de TU Delft gepromoveerd is. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Jasper van Kuijk vragen over leven en werk.

De favoriete scene van: Joram Lürsen

vanaf 01:45:43

In 'De favoriete scène van' vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Als klein kind had Joram Lürsen al graag een fotocamera vast en wilde hij naar de Filmacademie. Na eerst pedagogiek gestudeerd te hebben kwam hij uiteindelijk op de Nederlandse Film en Televisie Academie terecht. Sindsdien regisseerde hij programma’s als All Stars, Baantjer en Flodder. Daarnaast maakte hij succesvolle films als Alles is liefde. Vanavond onthult hij zijn favoriete scène uit andermans werk.

advertentie