Nooit Meer Slapen

Met o.a. Oscar van Gelderen, Victor Vroegindeweij en Clean Pete

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Oscar van Gelderen, Victor Vroegindeweij en Clean Pete

Oscar van Gelderen heeft als uitgever vele successen gevierd. In 2007 richtte hij uitgeverij Lebowski op, die onder meer Dave Eggers, John Williams ('Stoner') en 'Judas' van Astrid Holleeder uitgeeft. Van Gelderen is daarnaast kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Manuela Klerkx, die als kunstagente werkt, schreef hij 'Ontroerend goed'; een boek over de eigenzinnige codes van de kunstwereld. In het tweede uur is Victor Vroegindeweij onze 'Open Kaart' gast en speelt Clean Pete een 'NMS Live Sessie'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Oscar van Gelderen kraakt de codes van de kunstwereld

vanaf PT-8S

Oscar van Gelderen heeft als uitgever vele successen gevierd. Met zijn eerste uitgeverij Vassalucci maakte hij van Heleen van Royen een bestsellerauteur. Ook ontdekte hij schrijvers als Hafid Bouazza en Abdelkader Benali. In 2007 richtte hij uitgeverij Lebowski op, die onder meer Dave Eggers, John Williams ('Stoner') en 'Judas' van Astrid Holleeder uitgeeft. Van Gelderen is daarnaast kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Manuela Klerkx, die als kunstagente werkt, schreef hij 'Ontroerend goed'; een boek over de eigenzinnige codes van de kunstwereld. Pieter van der Wielen spreekt met Oscar van Gelderen.

Roderik Six over de woensdag die was

vanaf 01:00:18

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver Roderik Six. Roderik (1979) is literair journalist en columnist bij het weekblad 'Knack'. Zijn debuutroman 'Vloed' verscheen in 2012 en werd onder meer bekroond met de Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut. In 2014 verscheen zijn roman 'Val'.

Open Kaart: Victor Vroegindeweij

vanaf 01:08:42

Een centraal thema in het werk van regisseur Victor Vroegindeweij is hoe mensen de zinloosheid van het bestaan een hoofd proberen te bieden. Voor zijn televisieprogramma’s en documentaires won hij diverse prijzen, waaronder twee NL-Awards voor de dertiendelige serie 'Halte', over de medewerkers van het Rotterdamse vervoersbedrijf. In zijn nieuwste documentaire 'The Last Fight' volgt hij Mixed Martial Arts vechter Marloes Coenen in de laatste fase van haar loopbaan. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Victor Vroegindeweij vragen over leven en werk.

NMS Live Sessies: Clean Pete

vanaf 01:42:39

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze keer is dat de band Clean Pete. In 2012 kwam hun eerste album uit en hiervoor toerden de twee zussen Loes en Renée in een oude Volkswagen bus door het land. Verder stonden ze in 2016 op het Singer-songwriter podium op Pinkpop.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

advertentie