Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bert Natter, Jack Janssen en Gamal Fouad

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bert Natter, Jack Janssen en Gamal Fouad

Bert Natter is schrijver. Hij debuteerde in 2008 met de roman Begeerte heeft ons aangeraakt. Daarna volgden de romans Hoe staat het met de liefde? en Remington. Toen hij met Goldberg op de shortlist van de ECI Literatuurprijs 2016 belandde, zette hij zichzelf definitief op de kaart. Eén van de vragen die Natter in zijn boeken opwerpt is: wat doe je als je geen controle meer lijkt te hebben over je leven? Zo ook in zijn vijfde roman Ze zullen denken dat we engelen zijn, die met een heftige terreuraanslag begint. In het tweede uur 'De Reismicrofoon' met Gamal Fouad en is Jack Janssen onze 'Open Kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bert Natter en de controlerende mens

vanaf 00:00:03

Bert Natter is schrijver. Hij debuteerde in 2008 met de roman 'Begeerte' heeft ons aangeraakt. Daarna volgden de romans 'Hoe staat het met de liefde?' en 'Remington'. Toen hij met Goldberg op de shortlist van de ECI Literatuurprijs 2016 belandde, zette hij zichzelf definitief op de kaart. Eén van de vragen die Natter in zijn boeken opwerpt is: wat doe je als je geen controle meer lijkt te hebben over je leven? Zo ook in zijn vijfde roman 'Ze zullen denken dat we engelen zijn', die met een heftige terreuraanslag begint. Pieter van der Wielen spreekt met Bert Natter.

Roderik Six over de donderdag die was

vanaf 01:00:44

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver Roderik Six. Roderik (1979) is literair journalist en columnist bij het weekblad 'Knack'. Zijn debuutroman 'Vloed' verscheen in 2012 en werd onder meer bekroond met de Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut. In 2014 verscheen zijn roman 'Val'.

Open Kaart: Jack Janssen

vanaf 01:07:01

Filmmaker Jack Janssen wist als een van de weinigen toegang te krijgen achter de schermen van de politieke partij DENK. Het leverde de documentaire 'Onze manier van leven' op, over onder andere de onvrede die de partijleiders vertegenwoordigen. Net als in eerder werk van Janssen, waaronder Geboren boeren en Aya Sofya - Amsterdam, draait het in deze film om ‘wij versus zij’. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Jack Janssen vragen over leven en werk.

De Reismicrofoon: Gamal Faoud

vanaf 01:40:28

Slapeloze nachten en knikkende knieën: in de rubriek De Reismicrofoon volgenwe elke week iemand in de laatste dagen voor zijn/haar werk officieel hetdaglicht ziet. Deze keer geven we de microfoon mee aan schrijver Gamal Fouad. Deschrijver is in 1976 geboren in Alexandrië en debuteerde in 2016 met zijneerste boek: Oneindig Eiland. Deze week verscheen zijn tweede boek: DeVoorhuidenverzamelaar, een aangrijpende verhalenbundel die wordt gekenmerktdoor warme, heldere en lichte verhalen.