Nooit Meer Slapen

Met o.a. Joost Conijn, Karima el Fillali en Antoinette Beumer

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Joost Conijn, Karima el Fillali en Antoinette Beumer

Beeldend kunstenaar Joost Conijn werd bekend met zijn film uit 2002 over zijn zelfgebouwde houten auto. Acht jaar later maakte hij zelf een vliegtuig, waarmee hij naar het hart van Afrika vloog. Over die reis publiceerde hij het boek 'Piloot van goed en kwaad'. Voor zijn nieuwe videowerk 'Good Evening To The People Living In The Camp', die nu in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam wordt vertoond, filmde hij in de kampen in de Europese grensgebieden. Zijn perspectief is niet het actuele directe drama, maar het dagelijks leven van deze onbekende figuranten uit het nieuws. Hanneke Groenteman spreekt met Joost Conijn. In het tweede uur is Karima el Fillali onze 'Open Kaart' gast en vertelt Antoinette Beumer over haar favoriete scène.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Joost Conijn toont het dagelijks leven van kampbewoners

vanaf 00:00:02

Beeldend kunstenaar Joost Conijn werd bekend met zijn film uit 2002 over zijn zelfgebouwde houten auto. Acht jaar later maakte hij zelf een vliegtuig, waarmee hij naar het hart van Afrika vloog. Over die reis publiceerde hij het boek 'Piloot van goed en kwaad'. Voor zijn nieuwe videowerk 'Good Evening To The People Living In The Camp', die nu in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam wordt vertoond, filmde hij in de kampen in de Europese grensgebieden. Zijn perspectief is niet het actuele directe drama, maar het dagelijks leven van deze onbekende figuranten uit het nieuws. Hanneke Groenteman spreekt met Joost Conijn.

Henk van Straten over de dinsdag die was

vanaf 00:57:53

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het woord aan schrijver Henk van Straten. Van Straten (1980) debuteerde in 2007 met 'Zwarth, het donker ontwaakt'. Voor zijn Boek 'Salvador' werd hij genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In maart komt zijn nieuwe boek uit: 'Berichten uit het tussenhuisje, memoires over de periode na mijn scheiding'.

Open Kaart: Karima el Fillali

vanaf 01:09:41

Karima el Fillali is een Nederlands-Marokkaanse zangeres en songwriter. Van haar Marokkaanse vader en haar Nederlandse moeder kreeg ze zowel Arabische als klassieke muziek er met de paplepel ingegoten. Afgelopen week ging de nieuwe voorstelling 'ZIEL | ROUH' in première in Theater De Meervaart: een coproductie tussen ICK en het Amsterdams Andalusisch Orkest, dat voor deze voorstelling bestaat uit Karima el Fillali en zes muzikanten. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Karima el Fillali vragen over leven en werk.

De favoriete scène van: Antoinette Beumer

vanaf 01:42:39

In 'De favoriete scène van' vertellen regisseurs over de scène waar ze als kind van wakker lagen of als volwassene alleen maar van konden dromen. Als regisseur maakte Antoinette Beumer naam met tv-series als 'Hertenkamp', 'Spangen' en 'Willemspark'. Ook is ze verantwoordelijk voor de succesvolle films 'De gelukkige huisvrouw', 'Loft', 'Jackie' en 'Soof'. Vanavond onthult ze haar favoriete scène uit andermans werk.

advertentie