Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wim Hazeu, Jay-Roon en Olivia Davina

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wim Hazeu, Jay-Roon en Olivia Davina

Wim Hazeu was na zijn studie Nederlands werkzaam als journalist, radio- en televisieprogrammamaker en uitgever. Hij publiceerde naast verschillende romans en dichtbundels omvangrijke biografieën van Achterberg, Slauerhoff, M.C. Escher, S. Vestdijk en Marten Toonder. De laatste jaren werkte hij aan zijn zesde grote biografie, die van dichter en schilder Lucebert (1924-1994). Tot op de dag van vandaag wordt Lucebert gezien als een van de grootste dichters in ons taalgebied. De biografie is het verhaal van worsteling en succes. Elfie Tromp spreekt met Wim Hazeu. In het tweede uur een 'NMS Live Sessie' met Jay-Roon en is Olivia Davina onze 'Open Kaart' gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Wim Hazeu en de twee gezichten van Lucebert

vanaf 00:00:14

Wim Hazeu was na zijn studie Nederlands werkzaam als journalist, radio- en televisieprogrammamaker en uitgever. Hij publiceerde naast verschillende romans en dichtbundels omvangrijke biografieën van Achterberg, Slauerhoff, M.C. Escher, S. Vestdijk en Marten Toonder. De laatste jaren werkte hij aan zijn zesde grote biografie, die van dichter en schilder Lucebert (1924-1994). Tot op de dag van vandaag wordt Lucebert gezien als een van de grootste dichters in ons taalgebied. De biografie is het verhaal van worsteling en succes. Elfie Tromp spreekt met Wim Hazeu.

Henk van Straten over de woensdag die was

vanaf 01:00:31

Elke weekvragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, somspoëtisch, soms persoonlijk. Deze week ishet woord aan schrijver Henk van Straten. Van Straten(1980) debuteerde in 2007 met 'Zwarth, het donker ontwaakt'. Voor zijnBoek 'Salvador' werd hij genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs.In maart komt zijn nieuwe boek uit: 'Berichtenuit het tussenhuisje, memoires over de periode na mijn scheiding'.

Open Kaart: Olivia Davina

vanaf 01:10:03

Dat we in Nederland ook reggae kunnen maken bewijst de zeskoppige formatie The Dubbeez. De in 2015 opgerichte band bracht In datzelfde jaar hun eerste single ‘Rudebwoy’ uit en in 2016 zag hun EP ‘Dubby’ het licht. Eind januari verscheen hun debuutalbum ‘Peace, Love& Dub’. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Olivia Davina, bassist van de band, vragen over leven en werk.

NMS Live Sesie: Jay-Roon & The Loose Ends

vanaf 01:42:55

Om de week nodigt NMS twee binnen- of buitenlandse popmuzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Deze keer is dat de band Jay-Roon & The Loose Ends. Eind vorig jaar vertrok Jay-Roon naar New Orleans ter inspiratie. Niet lang daarna werd de band ‘The Loose Ends’ gevormd. Het resultaat van deze samenwerking is het nieuwe album ‘Home To Many A Creature’ dat volgende week wordt uitgebracht op het vernieuwde Munich Records.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS LiveSessies’ worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

advertentie