Nooit Meer Slapen met o.a. Winne, Jaakko Toivonen en WOLKEN.

Nooit Meer Slapen met o.a. Winne, Jaakko Toivonen en WOLKEN.

Winne (Winston Bergwijn) is rapper. Hij was anderhalf jaar oud toen hij vanuit Suriname naar Rotterdam verhuisde. In de nazomer van 2005 raakt hij plots bekend als zijn nummer Top 3 MC wordt uitgebracht op het internet. Na negen jaar kwam Winne onlangs met nieuw solo-materiaal. In de single genaamd ‘Winti’ rapt Winne voor het eerst in zijn moedertaal. Pieter van der Wielen spreekt met Winne. Verder danser Jaakko Toivonen en WOLKEN.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rapper Winne rapt voor het eerst in zijn moedertaal

vanaf 00:00:34

Winne (Winston Bergwijn) is rapper. Hij was anderhalf jaar oud toen hij vanuit Suriname naar Rotterdam verhuisde. In de nazomer van 2005 raakt hij plots bekend als zijn nummer Top 3 MC wordt uitgebracht op het internet. Het jaar daarop sluit hij een contract met platenlabel Top Notch. Wat volgt is de EP ‘Onoverwinnelijk’ en in 2009 zijn debuutalbum ‘Winne Zonder Strijd’. In 2013 was hij onderdeel van de succesvolle rapformatie Great Minds. Na negen jaar kwam Winne onlangs met nieuw solo-materiaal. In de single genaamd ‘Winti’ rapt Winne voor het eerst in zijn moedertaal. Pieter van der Wielen spreekt met Winne.

Column van de dag: Jonah Falke

vanaf 01:01:31

Open Kaart: Jaakko Toivonen

vanaf 01:08:13

Jaakko Toivonen studeerde in 2001 af aan de Rotterdamse Dansacademie als choreograaf. Sindsdien is hij op het toneel te zien als danser, maar ook achter de schermen is hij actief: Toivonen is artistiek leider van het Regionale Danscentrum van Oost-Finland en is hij adviseur bij het Fonds Podiumkunsten. Nu is hij danscoach bij de achtste editie van 'Bootcamp on Stage' van het Holland Dance Festival. In het Korzo theater in Den Haag geeft hij van 24 tot en met 26 augustus lessen dansvaardigheid aan amateurdansers. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jaakko Toivonen vragen over werk en leven.

NMS Live Sessies: WOLKEN

vanaf 01:35:28

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Vandaag zenden we de sessie uit van WOLKEN. Het nieuwe project van electro-songwriter Rita Zipora en dichter en muzikant Robin Block. Hun eerste single ‘Polaroid’ is onlangs uitgekomen.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De ‘NMS Live Sessies’ worden eens inde twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden