Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver en filosoof Ger Groot, acteur Ara Halici en band Sue The Night

Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver en filosoof Ger Groot, acteur Ara Halici en band Sue The Night

Ger Groot is schrijver en filosoof. In de jaren tachtig doceerde hij filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was redacteur voor o.a. NRC Handelsblad. In 2017 bracht hij het boek 'De geest uit de fles' uit, waarin Groot de geschiedenis van de moderne filosofie beschrijft. Pieter van der Wielen spreekt met Ger Groot. In het tweede uur is acteur Ara Halici onze Open Kaart gast en hoor je de NMS Live Sessie van de band Sue The Night.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Filosoof Ger Groot beschrijft de geschiedenis van de filosofie

vanaf 00:00:14

Ger Groot (1954) is filosoof en schrijver. Hij studeerde filosofie in Amsterdam en Parijs. Daarna woonde hij enkele jaren in Spanje. In de jaren tachtig doceerde hij filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zich richtte op Franse filosofie. Van 1990 tot 1993 was hij redacteur van het levensbeschouwelijk katern 'Letter en geest' van het dagblad Trouw. Daarna werd hij redacteur voor NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. In 2017 bracht Groot het boek 'De geest uit de fles' uit, waarin hij de geschiedenis van de moderne filosofie beschrijft. Pieter van der Wielen spreekt met Ger Groot.

Walter van den Berg over de maandag die was

vanaf 01:00:34

Walter van den Berg over de maandag die was

Open Kaart: acteur Ara Halici

vanaf 01:07:55

Ara Halici is acteur. Hij studeerde musicaltheater aan de Frank Sanders Academie. Daarna speelde hij onder andere in de musicals 'Cabaret' en 'Piaf'. Halici won tweemaal een John Kraaijkamp Musical Award voor de 'beste mannelijke hoofdrol in een grote musical'. In 2015 werd voor zijn 'veelzijdige theaterpersoonlijkheid' de Gouden Genesius Penning aan hem toegekend. Deze maand ging 'Bloedbroeders' in première, een muzikale voorstelling over het waargebeurde verhaal van Halici’s oom die in 1915 vluchtte uit het Ottomaanse rijk. Pieter van der Wielen spreekt met Ara Halici.

NMS Live Sessies: Sue The Night

vanaf 01:32:16

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Vandaag zenden we de sessie uit van de indie-popband Sue The Night. In 2015 verscheen het debuutalbum 'Mosaic'. Sue the Night was vorig jaar huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door. De nieuwste single 'Like Snow' komt van het nieuwe album 'Soft' en is speciaal geschreven voor de Nederlandse film 'Rafael'.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De 'NMS Live Sessies' worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

Delphine Lecompte - 'Geen succesblues'

vanaf 01:46:42

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Delphine Lecompte, die 'Geen succesblues' voorleest.