Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver Erwin Mortier, cabaretier Yora Rienstra en singer-songwriter The Bony King Of Nowhere

Nooit Meer Slapen

Met o.a. schrijver Erwin Mortier, cabaretier Yora Rienstra en singer-songwriter The Bony King Of Nowhere

Schrijver Erwin Mortier was wetenschappelijk medewerker tot hij in 1999 met de roman 'Marcel' debuteerde. Nu verschijnt 'Het boek van de troost', waarin Mortier zijn romans 'Godenslaap' en 'De spiegelingen' met elkaar vervlecht. Pieter van der Wielen spreekt met Erwin Mortier. In het tweede uur is cabaretier Yora Rienstra onze Open Kaart gast en hoor je de NMS Live Sessie met singer-songwriter The Bony King Of Nowhere.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Schrijver Erwin Mortier brengt hoofdpersonages samen

vanaf 00:00:37

De Vlaamse schrijver en dichter Erwin Mortier werkte aanvankelijk als wetenschappelijk medewerker bij Museum Dr. Guislan in Gent, tot hij in 1999 met de vee lbekroonde roman 'Marcel' debuteerde. Daarna publiceerde hij naast romans ook poëzie- en essaybundels. Nu verschijnt 'Het boek van de troost', waarin Mortier zijn romans 'Godenslaap' (2008) en 'De spiegelingen' (2014) met elkaar vervlecht. De twee hoofdpersonages hebben beiden hun hart aan dezelfde man verloren, en hij aan hen. Voor het eerst komt deze man nu zelf aan het woord. Pieter van der Wielen spreekt met Erwin Mortier.

Walter van den Berg over de woensdag die was

vanaf 01:01:00

Walter van den Berg over de woensdag die was

Open Kaart: cabaretier Yora Rienstra

vanaf 01:08:01

Yora Rienstra (1981) is cabaretière, actrice en presentatrice. Rienstra studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst-academie. Ze speelde onder meer bij de Theatercompagnie en het Muztheater. In 2017 speelde ze de solovoorstelling 'Paaz', een monoloog over een psychiatrische inrichting en liet zich voor de rol opnemen in zo’n afdeling. Verder had Rienstra haar eigen radioprogramma 'Ha! Die Yora' op Radio 2 en legt ze misstanden bloot in het programma Rambam van BNNVARA. Nu is ze in de theaters te zien met haar nieuwe solovoorstelling 'Eerlijk gezegd', waarin ze zich o.a. afvraagt wat 'normaal zijn' is. Te zien van 2 november 2018 tot en met 23 februari 2019. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Yora Rienstra vragen over werk en leven.

NMS Live Sessies: The Bony King of Nowhere

vanaf 01:35:57

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Vandaag zenden we de sessie uit van de Gentse popmuzikant en singer-songwriter The Bony King of Nowhere. Hij debuteerde in 2009 met 'Alas my love' en schreef de titeltrack voor de film '22 mei' van Koen Mortier en de filmmuziek voor 'Les Géants' van Bouli Lanners. Zijn nieuwste album 'Silent Days' verscheen in september 2018.Zelf een muzieksessie bijwonen? Dat kan! De 'NMS Live Sessies' worden eens in de twee weken op vrijdagmiddag opgenomen in platenzaak Velvet Music, op de Rozengracht in Amsterdam, en zijn open voor publiek. Wees welkom! Kijk op onze Facebook pagina voor namen en tijden.

Delphine Lecompte - 'Abracadabra in zijn slaap'

vanaf 01:50:46

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Delphine Lecompte, die 'Abracadabra in zijn slaap' voorleest.