Nooit Meer Slapen

Met o.a. regisseur Carin Goeijers, actrice Hadewych Minis en Oordeel Zelf: Believed

Nooit Meer Slapen

Met o.a. regisseur Carin Goeijers, actrice Hadewych Minis en Oordeel Zelf: Believed

Carin Goeijers is regisseur en scenarist. Op het International Documentary Film Festival Amsterdam gaat haar nieuwe documentaire ‘But Now Is Perfect’ in première. Pieter van der Wielen spreekt met Carin Goeijers. In het tweede uur is Hadewych Minis onze Open Kaart gast, 5 november gaat haar theatervoorstelling 'Minis Plus' in première.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Carin Goeijers' documentaire in première op IDFA

vanaf 00:00:44

Carin Goeijers is regisseur en scenarist. Ze begon haar carrière met korte documentaires, waaronder ‘De nieuwerwetse wereld’ (2000), die met een Gouden Kalf werd bekroond. Daarna maakte ze documentaires over onderwerpen als dance (‘God Is My DJ’), de Limburgse band DeWolff (‘DeWolff’) en eerwraak (‘Bahar’). Op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) gaat haar nieuwe documentaire ‘But Now Is Perfect’ in première. Daarin volgt ze de Nigeriaanse Becky Moses en andere vluchtelingen in het Zuid-Italiaanse Calabrië. Pieter van der Wielen spreekt met Carin Goeijers.

Weekschrijver: Jamal Ouariachi

vanaf 01:00:26

Jamal Ouariachi over de maandag die was

Open Kaart: Hadewych Minis

vanaf 01:08:34

Hadewych Minis is zangeres en actrice. Ze studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht, begon haar carrière bij ZT Hollandia en speelde daarna jaren bij Toneelgroep Amsterdam. Ze is te zien in talloze series en films en heeft daarnaast ook nog twee muziekalbums uitgebracht. Vorige week is haar eigen theatershow ‘Minis Plus’ in première gegaan. Hierin brengt ze een ode aan de vrouw in de vorm van zang, dans en acteren. Over de voorstelling, die een soort ‘extended version’ van Hadewych zelf vertolkt, zegt ze precies te hebben gemaakt wat ze wilde. Zowel de universele macht die vrouwen over mannen hebben als haar eigen rebelse en dominante kant staan centraal. Pieter van der Wielen spreekt met Hadewych Minis.

Oordeel Zelf: Believed Podcast

vanaf 01:38:52

‘Believed’ is een podcast van de onafhankelijke Amerikaanse radiozender NPR. Het programma biedt een kijkje in de manier waarop een team van vrouwen een van de grootste seksueel misbruik rechtszaken uit de Amerikaanse geschiedenis heeft gewonnen: namelijk de zaak tegen Olympisch dokter Larry Nassar. Aan bod komt de in stand houding van Nassar’s image als de ‘good guy,’ evenals het aanhoudende ongeloof van mensen uit de sportwereld, politieagenten, en zelfs directe familie van slachtoffers. Nooit Meer Slapen vroeg om jouw mening. Inge ter Schure doet verslag.

Willem Jan Otten – Titelloos

vanaf 01:52:38

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Willem Jan Otten, die een titelloos gedicht uit zijn laatste bundel 'Genadeklap' voorleest.