Met o.a. schrijver Jan Mulder, schrijver Auke Hulst en Achter de Schermen: Huidhonger

Met o.a. schrijver Jan Mulder, schrijver Auke Hulst en Achter de Schermen: Huidhonger

Jan Mulder is zich na zijn carrière als profvoetballer gaan richten op schrijven. Zijn nieuwe roman 'Liefde en aardbevingen' speelt zich af op het Groningse platteland, waar men worstelt met aardbevingen, windmolens en suïcide. Pieter van der Wielen spreekt met Jan Mulder. In het tweede uur is schrijver Auke Hulst onze ‘Open Kaart’ gast en gaan we ‘Achter de Schermen’ bij ‘Huidhonger’.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ex-voetballer Jan Mulder schrijft roman 'Liefde en aardbevingen'

vanaf 00:00:36

Jan Mulder is zich na zijn carrière als profvoetballer gaan richten op de journalistiek. Samen met Remco Campert was hij jarenlang vaste columnist bij de Volkskrant en is hij inmiddels een bekende televisiepersoonlijkheid. Mulders verzameld proza - verhalen en columns - verscheen onder de titel ‘De vrouw als karretje’ (2001). Daarna publiceerde hij o.a. de roman ‘Iris’. Nu is er 'Liefde en aardbevingen', een roman die zich afspeelt in de streek waar hij vandaan komt; het Groningse platteland. Een streek waar men worstelt met aardbevingen, windmolens en suïcide. Pieter van der Wielen spreekt met Jan Mulder.

Weekschrijver: Cathelijn Schilder

vanaf 01:00:29

Cathelijn Schilder over de donderdag die was

Open Kaart: Auke Hulst

vanaf 01:08:09

Auke Hulst is muzikant en schrijver. Hij groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren, de setting die model stond voor zijn bekroonde derde roman ‘Kinderen van het ‘Ruige Land’ (2012). Naast zijn succesvolle verhalenbundels en romans verscheen het literaire reisboek ‘De Eenzame snelweg’ met tekenaar Raoul Deleo (genomineerd voor zowel de Stripschap-penning als de Prix Saint-Michel) en het fotoboek ‘ The Pursuit of Happiness’ met Wim Melis. Als literatuurcriticus, reisjournalist en essayist schrijft hij voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. Hij gaf muziek uit onder de naam ‘Sponsored By Prozac’ en is hij voorman van de Nederpop-band ‘De Meisjes’. In zijn nieuwe boek ‘Zoektocht op het Gazon’ onderzoekt hij een bepalend evenement in het leven van Richard Nixon. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoord Auke Hulst vragen over werk en leven.

Achter de Schermen: Huidhonger

vanaf 01:35:31

In de rubriek 'Achter de Schermen' nemen we elke week een kijkje achter de schermen bij een nieuwe opening of voorstelling. Deze keer is dat bij Landhuis Oosterhouw in Lees, Groningen. Dit huis heeft een speciale geschiedenis: dichter C.O. Jellema heeft er gewoond tot aan zijn dood en zijn toenmalige partner Klaas Noordhuis is er later gaan wonen met kunstenaar Christiaan Klasema. Vanaf deze week is ‘Huidhonger’ te zien in Theater Bellevue in Amsterdam, een voorstelling over Klasema’s beslissing om op zijn 35e een Vaals klooster binnen te treden. Momenteel is Klasema de enige bewoner van het Groningse landhuis. Maar, mede vanwege zijn voormalige leven als monnik, besloot hij het landhuis te ‘delen met de gemeenschap’ door het open te stellen voor bezoekers en kunstenaars. Verslaggever Elianne Meijer ging langs bij Christiaan Klasema in Landhuis Oosterhouw.

Moya de Feyter - 'Dergelijke Dagen'

vanaf 01:51:40

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie aan ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Moya De Feyter die 'Dergelijke Dagen' voordraagt.