Nooit Meer Slapen

met o.a. Wim Vanlessen, Anton Dautzenberg en Radio Cinema

Nooit Meer Slapen

met o.a. Wim Vanlessen, Anton Dautzenberg en Radio Cinema

De Vlaamse balletdanser Wim Vanlessen werd opgeleid aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Op 17-jarige leeftijd won Vanlessen de zilveren medaille op het Concours International de Danse in Houlgate en de 'Prix Professionel' op de Prix de Lausanne. Na glansrijke carriere van 25 jaar danst nu zijn laatste voorstelling: ‘Boléro’. Pieter van der Wielen spreekt met Wim Vanlessen. Het tweede uur is schrijver Anton Dautzenberg te gast bij ‘De Favorieten’. Hij schreef het boek ‘Niet het krassen van de kraai’. Beeldpoëzie over de tinnitus en de geluiden in zijn hoofd. Ook hoor je een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Wim Vanlessen sluit zijn ballet carriere af

vanaf 00:00:51

De Vlaamse balletdanser Wim Vanlessen werd opgeleid aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Op 17-jarige leeftijd won Vanlessen de zilveren medaille op het Concours International de Danse in Houlgate en de 'Prix Professionel' op de Prix de Lausanne. In zijn carriere als won hij vele prijzen en danste hij in talloze voorstelling. Na een periode van 25 jaar danst nu zijn laatste voorstelling: ‘Boléro’.

De favorieten: Anton Dautzenberg

vanaf 01:00:41

Schrijver Anton Dautzenberg speelt in zijn werk graag met de grenzen van de werkelijkheid. Hij schreef absurdistische verhalen en verschillende boeken zoals ‘Samaritaan’ en ‘Extra tijd’. Nu komt hij met een nieuw boek, een bundel met eigenzinnige beeldpoëzie: ‘Niet het krassen van de kraai’. Het gaat over zijn tinnitus, auditieve kanker zoals hij het noemt. Hij probeert de geluiden die hij hoort, het suizen, piepen en knarsen, een melodie te geven. Dit verbeeld hij in zijn boek. Anton Dautzenberg is te gast bij ‘De Favorieten’.

Radio Cinema: Eighth Grade

vanaf 01:27:32

Eighth Grade is de aller eerste film van comedian Bo Burnham. Een tienerfilm over het leven van de14-jarige Kayla, een jaar voordat ze naar high school gaat. Ze is onzekerder dan de gemiddelde puber, maar probeert dat te overwinnen door het maken van vlogs. Haar vader heeft geen idee hoe hij haar kan overtuigen dat ze een bijzonder meisje is.

Radio Cinema

vanaf 01:36:25

De grootste kanshebbers op Oscars in 2019 zijn het kostuumdrama The Favourite en het zwart-witte drama Roma, over een familie in Mexico-stad. Andere kanshebbers zijn A Star is Born, Vice en Black Panther. We praten erover in de Radio Cinema Podcast.