Nooit Meer Slapen

met o.a. Jerry Hormone, Mata Hari en Helmert Woudenberg

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jerry Hormone, Mata Hari en Helmert Woudenberg

De verhalenbundel 'Het is maar bloed' is het literaire debuut van de Rotterdamse schrijver annex punkrocker Jerry Hormone. Eerder schreef hij onder het pseudoniem Jeroen Aalbers de kinderboekenserie 'Borre', bestaande uit honderd titels en vertaald in het Chinees en Koreaans, en was hij jaren gitarist in de punkrockband The Apers. 'Het is maar bloed' verhaalt over het lichamelijke en geestelijke geweld dat we elkaar, maar vooral ook onszelf dag in dag uit aandoen. Gewoon, omdat we niet beter weten. Ester Naomi Perquin spreekt met Jerry Hormone. Verder nemen we een kijkje achter de schermen bij de voorstelling 'Mata Hari' van het Nationale Ballet. En Helmert Woudenberg komt langs naar aanleiding van de nieuwe voorstelling 'Landverrader'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het is maar bloed: ellendige verhalen van Jerry Hormone

vanaf 00:00:10

De verhalenbundel Het is maar bloed is het literaire debuut van de Rotterdamse schrijver annex punkrocker Jerry Hormone. Eerder schreef hij onder het pseudoniem Jeroen Aalbers de kinderboekenserie Borre, bestaande uit honderd titels en vertaald in het Chinees en Koreaans, en was hij jaren gitarist in de punkrockband The Apers. Het is maar bloed verhaalt over het lichamelijke en geestelijke geweld dat we elkaar, maar vooral ook onszelf dag in dag uit aandoen. Gewoon, omdat we niet beter weten. Ester Naomi Perquin spreekt met Jerry Hormone.

Achter de schermen bij het Nationale Ballet: Mata Hari

vanaf 00:39:00

De wereldberoemde Mata Hari werd met haar exotische dansen de Lady Gaga of Madonna van haar tijd. In 1917 kwam ze tragisch aan haar einde voor een Frans vuurpeloton. Onder leiding van choreograaf Ted Brandsen creëerde het Nationale Ballet een voorstelling rondom haar leven. 'Mata Hari' is een megaproductie geworden met zestig dansers en meer dan driehonderd kostuums. De productie gaat dit weekend in première, maar verslaggever Emmie Kollau mocht alvast een dagje meelopen achter de schermen en doet hiervan verslag. Ze sprak Brandsen en trof Wendeline Wijkstra, een van de leden van het corps de ballet, bij de grime.

Open Kaart: Helmert Woudenberg

vanaf 00:54:41

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was acteur en regisseur Helmert Woudenberg te gast vanwege zijn nieuwe voorstelling 'Landverrader'.

advertentie