Nooit Meer Slapen

met o.a. Hany Abu-Assad, Dit zijn de namen en Hans Dulfer

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hany Abu-Assad, Dit zijn de namen en Hans Dulfer

De Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad maakte eerder 'Paradise Now' en 'Omar', beiden genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Zijn nieuwe film 'The Idol' vertelt het waargebeurde verhaal van de Palestijnse vluchteling Mohammed Assaf, die in 2013 op wonderlijke wijze de talentenjacht 'Arab Idol' won. Ester Naomi Perquin spreekt met Hany Abu-Assad. Verder bezoeken we in Gent de première van de voorstelling 'Dit zijn de namen', naar de roman van Tommy Wieringa. En saxofonist Hans Dulfer komt langs n.a.v. de verschenen biografie 'The Story of My Life, Young & Foolish'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hany Abu-Assad vertelt wonderlijk verhaal van Arab Idol

vanaf 00:00:01

De Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad maakte eerder Paradise Now en Omar, beide films werden genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Zijn nieuwe film The Idol vertelt het waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf, de Palestijnse zanger die in 2013 de talentenjacht Arab Idol won. Assaf reisde vanuit het vluchtelingenkamp in de Gazastrook naar Egypte om mee te doen aan het televisieprogramma. Hij was te laat voor de audities en besloot daarom in de lobby van het hotel te zingen, waarna hij alsnog mee mocht doen. Ester Naomi Perquin spreekt met Hany Abu-Assad.

NTGent speelt Dit zijn de namen van Tommy Wieringa

vanaf 00:40:12

Het is het verhaal van verloren mensen. Een man op zoek naar betekenis in zijn eigen leven en een groep vluchtelingen, die meer dood dan levend in het stadje Michailopol aankomt. Met zijn roman 'Dit zijn de namen' won schrijver Tommy Wieringa in 2013 de Libris Literatuurprijs. Nu is er een toneelbewerking van het boek gemaakt, door dramaturg Koen Tachelet van NTGent en de jonge Duitse regisseur Philipp Becker. Verslaggever Tjitske Mussche was aanwezig bij de première in Gent en sprak met hen.

Open Kaart: Hans Dulfer

vanaf 00:51:01

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was saxofonist Hans Dulfer te gast vanwege het verschijnen van de biografie 'The Story of My Life, Young & Foolish'.

advertentie