Nooit Meer Slapen

met o.a. Lilian Vieira, Het zal eens tijd worden! en Majd Mardo

Nooit Meer Slapen

met o.a. Lilian Vieira, Het zal eens tijd worden! en Majd Mardo

De Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira werd bekend als de frontvrouw van de ‘Brazilectro’ formatie Zuco 103. In haar nieuwe theatervoorstelling 'Brazil Beyond de Bundas' vertelt ze over het Brazilië dat wij voorgespiegeld krijgen en over háár Brazil, dat zo’n rijke geschiedenis heeft. Ester Naomi Perquin spreekt met Lilian Vieira. Verder bezoeken we een ‘aardehuis’ met Egon Kracht en Noortje Braat n.a.v. de voorstelling 'Het zal eens tijd worden!' Plus: aandacht voor VSB Poëzieprijs-genomineerde Toon Tellegen. En de Open Kaart-gast is acteur Majd Mardo vanwege 'Jihad, de voorstelling'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het Brazilië van zangeres Lilian Vieira

vanaf 00:00:00

De Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira werd bekend als de frontvrouw van de ‘Brazilectro’ formatie Zuco 103. In haar nieuwe theatervoorstelling Brazil Beyond de Bundas, die begin februari van start gaat, vertelt ze over het Brazilië dat wij voorgespiegeld krijgen en over háár Brazil, dat zo’n rijke geschiedenis heeft. Samen met haar band speelt ze de rauwe muziek van Luiz ‘de koning van de Baião’ Gonzaga, via de melancholiek van de Choro, naar haar eigen repertoire. Ester Naomi Perquin spreekt met Lilian Vieira.

Een ‘aardehuis’ voor Egon Kracht in Het zal eens tijd worden!

vanaf 00:44:49

In een huis van aarde en autobanden wonen, geheel zelfvoorzienend. Dat is de droom van muzikant en theatermaker Egon Kracht. Samen met zijn partner Noortje Braat gaat hij dit komend jaar realiseren. Over de grote verandering die het in hun leven zal brengen, maakten ze de muziektheatervoorstelling 'Het zal eens tijd worden!' Verslaggever Botte Jellema bezocht met Egon Kracht en Noortje Braat een reeds bestaand ‘aardehuis’.

Open Kaart: Majd Mardo

vanaf 00:58:16

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was acteur Majd Mardo te gast vanwege zijn rol in 'Jihad, de voorstelling', die aanstaande maandag in première gaat in Theater de Meervaart in Amsterdam.

advertentie