Nooit Meer Slapen

met o.a. Ianthe Sahadat, Thelma & Louise en Rob Schouten

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ianthe Sahadat, Thelma & Louise en Rob Schouten

Ianthe Sahadat werkt sinds 2007 als journalist bij de Volkskrant. In 2011 kreeg ze een Tegel voor haar onthullingen over de wantoestanden op Hogeschool Inholland. Nu debuteert ze als schrijfster met 'Drijfhout', een roman over een vrouw die naar Thailand gaat om haar liefdesverdriet te verwerken. Ester Naomi Perquin spreekt Ianthe Sahadat. Verder vertelt schrijver en dichter Rob Schouten over zijn nieuwe dichtbundel 'Vervelende vlekken'. En met filmcriticus Dana Linssen en hoofdredacteur van Cineville, Emma Curvers praten we over wat de film 'Thelma & Louise' zo tijdloos maakt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ianthe Sahadat debuteert als schrijfster met de roman Drijfhout

vanaf 00:00:04

Ianthe Sahadat werkt sinds 2007 als journalist bij de Volkskrant. In 2011 won ze een Tegel, de journalistieke prijs voor beste nieuwsverhaal van het jaar, met haar onthullingen over de wantoestanden op Hogeschool Inholland. Nu debuteert ze als schrijfster met Drijfhout, een roman over een vrouw die naar Thailand gaat om haar liefdesverdriet te verwerken. Daar ontmoet ze een jonge Amerikaan. Met enige argwaan doet ze wat door hem opgedragen wordt. Met alle gevolgen van dien. Ester Naomi Perquin spreekt Ianthe Sahadat.

Het tijdloze karakter van Thelma & Louise

vanaf 00:39:54

Twee vrouwen, een '66 Thunderbird en de vrijheid van eindeloze Amerikaanse landschappen. Het was, en is nog steeds, de ultieme roadmovie - maar ditmaal bleven de mannen thuis, en gingen de vrouwen op zoek naar zichzelf. Thelma & Louise vieren dit jaar hun 25-jarige jubileum, maar is het wel een feestje? De film maakte in 1991 heel wat los onder vrouwen en mannen, maar volgens filmcriticus en Filmkrant-hoofdredacteur Dana Linssen is er sindsdien weinig werkelijk veranderd als het over vrouwen en film gaat. Een gesprek met haar, en met de hoofdredacteur van Cineville, Emma Curvers, over wat Thelma & Louise zo tijdloos maakt.

Open Kaart: Rob Schouten

vanaf 00:55:08

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Schrijver en dichter Rob Schouten vertelt vannacht over zijn nieuwe dichtbundel Vervelende vlekken.

De nachtcorrespondent: Europe Endless Express II

vanaf 01:11:42

Treinfestival Europe Endless Express is nog steeds volop aan de gang. De trein rijdt in drie dagen tijd door zes Europese landen. Het doel? Nadenken over wat Europa is. Nachtcorrespondent Tjitske Mussche vertelt over haar belevenissen aan boord van de trein.

advertentie