Nooit Meer Slapen

met o.a. Hanne Hagenaars, Re-enactment of the now en Nicole Bus

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hanne Hagenaars, Re-enactment of the now en Nicole Bus

Hanne Hagenaars is freelance schrijfster en curator. Ze was initiatiefneemster en eindredacteur van het tijdschrift 'Mister Motley'. Ook is ze eindredacteur van '1000things.org', een subjetieve encyclopedie van inspirerende ideeën, dingen, mensen en gebeurtenissen. Ook is ze curator voor kunstvereniging Diepenheim en het hoofd van het Studium Generale programma bij de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag. En nu is er het boek 'Geen wolk, hoe kunst mijn leven redde', een autobiografie aan de hand van verhalen en voor haar belangrijke kunstwerken. Ester Naomi Perquin spreekt met Hanne Hagenaars. Verder aandacht voor 'Re-enactment of the now', de nieuwe locatievoorstelling van regisseur Davy Pieters. En zangeres Nicole Bus is te gast naar aanleiding van haar nieuwe album 'Nederlandse bodem' en haar single 'NVI (Niet voor iedereen)'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Omringd door kunst: Hanne Hagenaars over Geen Wolk

vanaf PT-1S

Hanne Hagenaars is freelance schrijfster en curator. Ze was initiatiefneemster en hoofdredacteur van het tijdschrift Mister Motley. Ook is ze eindredacteur van 1000things.org, een subjetieve encyclopedie van inspirerende ideeën, dingen, mensen en gebeurtenissen. Ook is ze curator voor kunstvereniging Diepenheim en het hoofd van het Studium Generale programma bij de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag. En nu is er het boek Geen wolk, hoe kunst mijn leven redde, een autobiografie aan de hand van verhalen en voor haar belangrijke kunstwerken. Ester Naomi Perquin spreekt met Hanne Hagenaars.

Een bizarre band tussen feit en fictie in Re-enactment of the now

vanaf 00:40:53

Hoe zouden we in de toekomst op 2016 terugkijken? In de weilanden boven Utrecht doet regisseur Davy Pieters (1988) een poging ons dat te laten zien. Met locatietheater dat ze 'cli-fi' noemt, stelt ze de vraag of we niet meer moeten nadenken over de klimaatverandering. En of we ons er wel genoeg van bewust zijn dat ook wij nu geschiedenis schrijven. Verslaggever Botte Jellema bezoekt een repetitie.

Open Kaart: Nicole Bus

vanaf 00:54:43

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht is singer-songwriter Nicole Bus te gast naar aanleiding van haar nieuwe album Nederlandse bodem en haar single NVI (Niet voor iedereen).

advertentie